torsdag 1 april 2021

Minnenas skuggor


Titel: Minnenas skuggor
Författare: Kai Bruno
Bokförlag: Calidris Förlag
Format: Danskt band
Utgiven: 2017
Antal sidor: 467
Finns bla att köpa hos: Adlibris 


Nu har jag läst Minnenas skuggor av Kai Bruno, en bok som jag inte hört talas om innan författaren tog kontakt med mig. Ångrar absolut inte att jag läst den.


Bokens första mening: "Det var den första kalla septemberdagen 1982 och Jarl hade varit död i drygt två månader."


Så här står det om handlingen: "Jarl flyr smärtan och kastar sig ut genom fönstret på sjunde våningen under en semesterresa i Köpenhamn. Bakom den desperata handlingen ruvar familjehemligheter. Sakta väcks de upp, men inte bara i vardagen. De speglas i drömmarna, i upplevelser nära döden, bortanför medvetandets gräns. Vi följer hur Jarls familj splittras, hur minnena lever som skuggor bakom dem. Fast det finns också en längtan, tillbaka till tiden när de var en familj, till att mötas igen. Och vissa ögonblick är avgörande. Som genom ett eldprov bestäms om sjuka mönster ska brytas upp, eller slukas i känslans krater. Ytterst är berättelsen en skildring av gränsen mellan liv och död, när en människa står på kanten i valet av att existera eller gå under, i sökandet efter kärleken till livet.MINNENAS SKUGGOR är en känslosam och dramatisk berättelse som tar upp viktiga existentiella frågor. Hur destruktiva handlingar kan få genomslag genom flera generationer."


Hur var boken: Det här var en mörk, gripande och berörande berättelse om några generationer i en familj. Här handlar det om utanförskap, död, självmordstankar, psykiska problem och massor med mörka tankar och ondska. Man känner på djupet med varje enskild karaktär i berättelsen och man förstår att vissa händelser påverkar flera generationer. Det är så många familjehemligheter som tar lång tid innan de kommer i dagen. Ibland så vet inte vissa av personerna vad som är dröm och vad som är verklighet. Ja som sagt, det är väldigt tunga ämnen i boken, men författarens helt fantastiska språk gör att det trots detta är en fröjd att läsa boken. Är djupt imponerad och vill gärna läsa mer av författaren.


Betyg: 5 / 5

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar