söndag 25 april 2021

Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan


Titel: Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan
Serie: Bokhandeln för ensamma hjärtan #2
Författare: Annie Darling
Översättare: Ingmar Wennerberg
Bokförlag: Historiska Media
Format: Inbunden
Utgiven: 2020-09
Antal sidor: 368
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan är andra delen i en Feelgood-serie av Annie Darling.


Bokens första mening: "Havsforskaren Peter Hardy var en gudalik pojkvän."


Så här står det om handlingen: "Den introverta och Jane Austen-besatta singeln Verity har ett trivsamt bokhandelsjobb, fyra bossiga systrar och en krävande katt. Hon har tröttnat på vännernas försök till matchmaking och uppfinner istället den perfekta låtsaspojkvännen. Han visar sig vara en praktisk ursäkt att ha till hands, ända tills ett missförstånd leder till att hon träffar en verklig Mr Darcy...

Han är en snobbig arkitekt som inte heller är intresserad av ett förhållande, utan inser det snillrika i att ha Verity som låtsasflickvän. Men klarar de av att ha ett fejkat förhållande utan att bli förälskade på riktigt? Det återstår att se när en sommar står för dörren - full av bröllop, födelsedagar och trädgårdsfester."


Hur var boken: Detta är andra delen i bokserien "Bokhandeln för ensamma hjärtan". I denna boken är det Verity som det huvudsakligen handlar om. Det är en klassisk feelgood som utspelar sig i London där kärlek, vänskap, förvecklingar, mysiga miljöer och i detta fallet även en bokhandel är ingredienser. Denna boken kändes dess värre lite segare i starten i jämförelse med första boken, men den tog sig i senare delen av boken. Ändå jättemysig att läsa, och det går fort tack vare det lättsamma språket. Skall absolut läsa nästa del.


Betyg: 3 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar