onsdag 16 juni 2021

Amerikansk jord

Titel: Amerikansk jord
Författare: Jeanine Cummins
Översättare: Molle Kanmert Sjölander
Bokförlag: Bazar Förlag
Format: Inbunden
Utgiven: 2021-01
Antal sidor: 461
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Hade hört massa gott om Amerikans jord av Jeanine Cummins på utländska Booktube-kanaler innan den kom i svensk översättning. När boken så blev nominerad till Årets Bok så kände jag att jag ville läsa den.


Bokens första mening: "En av de allra första kulorna går in genom det öppna fönstret ovanför toaletten där Luca står."


Så här står det om handlingen: "Amerikansk jord är en bok du aldrig glömmer. En skrämmande aktuell och fullständigt uppslukande roman om en mor och en son på flykt – från Acapulco i Mexiko mot tryggheten i USA.

Nyss var ledaren för knarkkartellen Los Jardineros en omtyckt kund i Lydias bokhandel. Nu har han visat sitt rätta ansikte. Som hämnd för ett avslöjande reportage har hans män dödat hennes journalistmake och ytterligare 15 familjemedlemmar. Endast Lydia och den åttaåriga sonen Luca undkommer. De flyr, först på måfå, sedan norrut. På vägen möter de barmhärtighet och medmänsklighet men också livshotande faror."


Hur var boken:  Wow vilken bok. En spännande och skakande berättelse om en mor och hennes son och deras flykt från Acapulco i Mexico till USA, en flykt från en kartell som dödat hela deras familj. Språket är helt fantastiskt och berättelsen är så spännande så man glömmer bort tiden då man läser. Känner med karaktärerna och berättelsen känns så otroligt trovärdig, så till den milda grad att det känns som man är med dem på deras jobbiga resa. Kan inte annat än rekommendera boken.


Betyg: 5 / 5
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar