fredag 4 juni 2021

På dödligt spår


Titel: På dödligt spår
Serie: Jack McEvoy #3
Författare: Michael Connelly
Översättare: Patrik Hammarsten
Bokförlag: Norstedts
Format: Inbunden
Utgiven: 2020-10
Antal sidor: 371
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandlen


På dödligt spår av Michael Connellly är en ny kriminalare om journalisten Jack McEvoy.


Bokens första mening: "Hon gillade hans bil."


Så här står det om handlingen: "Erfarna reportern Jack McEvoy har tagit fast mördare förut. Men när en kvinna han haft en relation med blir dödad på ett brutalt sätt inser han att han står inför ett mördarpsyke han aldrig tidigare stött på.

Jack börjar gräva i fallet, trots varningarna han får både från polisen och från sin egen chef, och han gör en chockerande upptäckt. Brottet kan kopplas till andra mystiska dödsfall på olika håll i landet. Oupptäckt av polisen har mördaren använt genetiska data för att välja ut och förfölja sina offer.

Jack letar igenom de mörkaste delarna av nätet för att ta reda på vem som står på tur. Men mördaren har redan valt sitt nästa offer, och är redo att slå till igen.


Hur var boken: Den här boken handlar om journalisten Jack McEvoy. Han dras in i ett antal otäcka mordfall som har samband med ett företag som gör dna-analyser. Språket och handlingen gör att jag snabbt dras in i storyn och blir engagerad i vad Jack kommer fram till. Boken är spännande och intressant och jag gillar karaktärerna. Det här är helt klart en av Connellys bästa böcker på länge.


Betyg: 5 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar