lördag 26 juni 2021

Hjärtats minnen

Titel: Hjärtats minnen
Författare: Jan-Philipp Sendker
Översättare: Jesper Festin
Bokförlag: Forum
Format: Inbunden
Utgiven: 2020-06
Antal sidor: 323
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Har läst de två första delarna i Jan-Philipp Sendkers Burma-serie och har sett fram emot att läsa den avslutande delen. Sista delen som jag just läst heter Hjärtats minnen.


Bokens första mening: "Alla historier handlar om kärleken, sa min morbror."


Så här står det om boken: "Tolvårige Bo Bo bor med sin morbror i den vackra staden Kalaw. Hans mor har försvunnit, och hans far besöker honom en gång om året. Bo Bo har den sällsamma förmågan att kunna se precis hur människor runt honom mår. När morbrodern försvinner behöver Bo Bo lära sig mer om sin dramatiska familjehistoria: om stor kärlek under politisk kris, konsten att förlåta och den mystiska sjukdom som drabbat hans mor. Bo Bo beslutar sig för att söka rätt på sin mor och sammanföra den trasiga familjen på nytt."


Hur var boken: En jättefin avslutning på den här välskrivna Burma-serie. Älskar språket och miljöbeskrivningarna. Så fantastiskt att få följa karaktärerna. Den här boken liksom hela serien är så intressanta och berörande, både vad gäller karaktärerna och hur det är att leva i Burma. Väl värd att läsa.


Betyg: 4 / 5
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar