lördag 18 september 2021

Dunkelstjärnan


Titel: Dunkelstjärnan
Serie: Kampen om Tusenvärld #1
Författare: Joseph A. Davis
Bokförlag: Stevali Barn
Format: Inbunden
Utgiven: 2020-09
Antal sidor: 278
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Har läst Dunkelstjärnan, första boken i fantasyserien Kampen om Tusenvärld, en serie för barn mellan 9 - 12 år. Boken är skriven av Joseph A. Davis.


Bokens första mening: "När flyktingpojken Kasir presenterades för klassen i februari visste Julia direkt att det var någonting med honom som inte stämde."


Så här står det om handlingen: "Tolvåriga Julia märker direkt att någonting med hennes nya klasskamrat, flyktingpojken Kasir, inte stämmer. Men hon anar inte helt hur annorlunda han är förrän den ödesdigra natten de blir jagade av fruktansvärda levande skuggor.

Tillsammans med hennes lillebror Edvin och en mystisk gubbe som kallas för Trubaduren blir de tvungna att fly genom en magisk portal till Kasirs hemland. Det är en värld av gränslös skönhet där konst blir levande men där allt det vackra håller på att förstöras av skuggorna. Medan Julia och Edvin brottas med ett nytt språk, en ny kultur och okända faror upptäcker de att de har en hemlig koppling till Kasirs värld och att de kanske har makten att rädda den."


Hur  var boken: Det var en fantasifull berättelser om två syskon och en ny invandrarpojke som blir jagade av monster och helt plötsligt hamnar i en annan värld. Det är en värld där konst, lärdom och magi tar stor plats. Tycker verkligen jättemycket om boken. Den är fantasifull och underhållande och dessutom otroligt lättläst. Gillar karaktärerna och världen som är spännande. Kan varmt rekommendera denna trevliga bok till barn och vuxna, och jag ser jättemycket fram emot att läsa fortsättningen.


Betyg: 4 / 5

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar