tisdag 28 september 2021

Små eldar överallt


Titel: Små eldar överallt
Författare: Celeste Ng
Översättare: Anna Strandberg
Bokförlag: Månpocket
Format: Pocket
Utgiven: 2019
Antal sidor: 361
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln

Små eldar överallt av Celeste Ng har stått i min bokhylla ganska länge nu. Hörde först talas om den på brittiska Youtube-kanaler för böcker och kände verkligen att jag ville läsa den. Men sen blev den stående ett bra tag.


Bokens första mening: "Det var vad alla människor i Shaker Heights talade om den sommaren - om hur Isabelle, den yngsta av barnen Richardson, till slut fick en knäpp och brände ner deras hus."


Så här står det om handlingen: "Hur kunde allt gå så snett i en så lycklig familj som Richardsons? När började idyllen Shaker Heights att förändras? Var det när Mia Warren flyttade in med tonårsdottern Pearl i släptåg? Eller började det redan vintern innan, när ett spädbarn hittades övergivet utanför brandstationen? En roman om hemligheter och lögner, om starka blodsband och om en moderskärlek så intensiv att den når bortom dem."


Hur var boken: En bok som utspelar sig i USA på 90-talet och som handlar om några familjer och deras familjeförhållanden. Det är en story om relationer, om hemligheter och om svek. Så intressant! Första kapitlen kändes lite tröga, men sedan lossnade det och jag ville knappt släppa boken ifrån mig.


Betyg: 4 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar