söndag 22 maj 2022

Skuggpenseln


Titel: Skuggpenseln
Serie: Kampen om Tusenvärld #3
Författare: Joseph A. Davis
Bokförlag: Stevali
Format: Inbunden
Utgiven: 2022-04
Antal sidor: 250
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Skuggpenseln av Joseph A. Davis är tredje delen i serien Kampen om Tusenvärld. Det är en fantasyserie för barn mellan 9 - 12.


Bokens första mening: "Julia stirrade på det fyrkantiga paketet sim hennes mamma hade lagt på frukostbordet framför henne."


Så här står det om handlingen: "Pallantors vita murar håller på att tappa sin kraft, och därmed riskerar staden att förlora sitt skydd mot fördunklarna som ödelagt otaliga domäner. Pallantors akademi, där Julia, Edvin och Kasir tränar sina skaparkrafter, gör sig redo för en strid vars like Tusenvärld aldrig sett.

Samtidigt ägnar sig Julia åt egna förberedelser. Med hjälp av sin pappas återfunna dagbok söker hon bortglömda vapen som kan bli stadens räddning. Men i dagboken hittar hon fler hemligheter än hon räknat med hemligheter som kan vara ännu farligare än den kommande striden."


Hur var boken: Gillar den här serien jättemycket. Den är både spännande och fantasifull. I denna delen får Julia, Edvin och Kasir åter använda sina skaparkrafter för att besegra det onda i Tusenvärld och denna gången får de hjälpa av Julia och Edvins pappas dagbok för att hitta fler magiska föremål och förstå hur man använder dem. Så trevlig bok.


Betyg: 4 / 5

 

1 kommentar: