söndag 15 maj 2022

Sly


Titel: Sly
Serie: Vera Bergström #1
Författare: Sara Strömberg
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2021-08
Antal sidor: 343
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Har läst ut Sly av Sara Strömsberg. Detta är första delen i en kriminalserie som heter Vera Bergström och boken är en av de nominerade böckerna till Årets Bok 2022.


Bokens första mening: "Kvinnan som kör har ett vaxlikt ansikte och säger att de är på väg till ett hem för sådana flickor som Maria."


Så här står det om handlingen: "Hösten river i Åre. Trots att turisterna ännu glittrar på lyxrestaurangerna har lokalbefolkningen börjat planera för jakten och mörkret...
Ovanpå en igenbommad tågstation bor den avdankade lokalredaktören Vera Bergström. Hon sover med en älgstudsare under sängen och brottas med såväl ständiga klimakterieblödningar som med livet som aldrig blev.
När en kvinna hittas mördad i skogarna på Åreskutans baksida tar hon motvilligt på sig uppdraget att skriva ett reportage om bybornas rädsla. Men längs vägen blir hon allt mer besatt av att ta reda på vem offret var, vem som mördat henne - och varför. Det dröjer inte länge förrän Vera själv är i fara."


Hur var boken: Sly är en deckare som utspelar sig i Jämtland. Det enda som jag gillade riktigt mycket var miljöbeskrivningarna, de var riktigt suveräna. Tyvärr så kändes boken seg i stort sett halva boken innan jag tyckte att det hände lite mer. Tyckte att huvudkaraktären var en ganska tråkig person och det var inget riktigt flyt i handlingen. Ändå såpass hyfsad att jag läste ut den.


Betyg: 3 / 5



1 kommentar: