söndag 15 september 2013

Lenas bokliga bekännelser

Blev taggad av Lena C - En bokblogg att göra denna bekännelse. Tack för det. Det krävdes några dagars funderande innan jag visste vad jag skulle skriva.

Så här går det till:
Själva meningen med ”bokiga bekännelser” är att varje person som gör den ska tänka efter vad som har hänt i sitt liv och sedan berättade om de största sakerna som är relaterade till böcker och läsning. Det kan vara allt mellan himmel och jord, man sätter gränserna själv för vad man vill dela med sig av – glöm bara inte att namnge inlägget som ”‘ditt namn’ bokiga bekännelser”. När man väl har ”bekänt” så ska man tagga vidare 5 stycken andra bloggare, och sedan meddela dessa personer att de har blivit utvalda! Svårare än så är det inte.

Hur det hela började.
Är uppvuxen med föräldrar som älskat böcker och läsning vilket naturligtvis bidrog till att läsintresset väcktes. Men jag fastnade ordenligt i bokens värld när jag i skolåldern fick mitt eget lånekort och kunde börja gå till biblioteket och låna böcker. Det gjorde jag ofta och gärna. Astrid Lindgren och alla hennes underbara böcker blev snabbt mina favoriter. När jag blev lite äldre så var det ungdomsdeckare som gällde då bl.a. Fem-mysterierna av Enid Blyton samt Carolyn Keenes böcker om Kitty och även Mary och Lou.

I mitt eget hem.
När jag blev vuxen och fick mitt eget hem så ville jag hemskt gärna ha välfyllda bokhyllor. Under långa perioder var jag med i bokklubbar, då bl.a Bra Böcker och Richters förlag. En period beställde jag även Bra Böckers klassiker. Gick även med i barnbokklubbar eftersom jag gärna ville att mitt bokintresse skulle smitta av sig på barnen. Det gjorde det....i alla fall på det ena som nu i vuxen ålder också läser jättemycket.

På min gamla arbetsplats.
Något av de roligaste uppdrag jag hade på min arbetsplats på Ericsson här i Borås, var när jag under att antal år fick ansvara för vårt arbetsplatsbibliotek. Rena drömmen för en boknörd!

Hemsida och bloggar.
Har ända sedan jag var ung skrivit upp vilka böcker jag läst och vad jag tyckte om dem så när jag skapade min första hemsida så föll det sig naturligt att jag började skriva lite om böcker där. Dessutom tog ämnet filmer upp ganska mycket plats på hemsidan, eftersom jag även älskar att kika på film. När jag sedan istället gick över till att blogga så blev just böcker och film som jag fokuserade på. Något som jag är otroligt ledsen över är att alla mina anteckningar om böcker jag läst före 1999 är spårlöst försvunnen. Måste olyckligt ha åkt med någon skräpkartong vid senaste flytten.

Böcker jag helst inte läser.
Skräck är en genre som jag undviker både i böcker och på film. Det är väl helt enkelt så att jag inte gillar att bli rädd.

Favoritläsning.
Jag är ganska bred i min läsning och läser de flesta genrer, men kikar jag i min bokhylla så kan jag nog ärligt säga att det fortfarande är deckare som är mest representerade där.

Vad har bokbloggandet medfört?
Jo bokbloggandet har gjort att mina bokinköp har ökat drastiskt. Så numera har jag flera hundra olästa böcker som jag inte vet när jag skall hinna med. Enda raka är ett rejält köpstopp. Men jag känner mig själv....det kommer inte att fungera!

Jag taggar alla som inte gjort denna lilla bekännelse, eftersom jag inte vet vilka som blivit taggade tidigare.

1 kommentar:

  1. Kul att läsa din svar :) Här fick man ju reda på lite mera om dig :)

    SvaraRadera