fredag 27 september 2013

Wallander - Mordbrännaren


Wallander - Mordbrännaren släpptes i veckan. Tycker faktiskt att denna var den bästa på ett bra tag. Den var spännande, dramatisk och en riktig snyftare på slutet.Lite tråkigt att serien börjar gå mot sitt slut. endast en film kvar. 

Handling: Kurt har fått diagnosen alzheimer sjukdom. Han vill inte acceptera och han håller det så hemligt. Det går, men det blir allt svårare att dölja. En mordbrännare i Skåne har avtjänat sitt straff och han släpps ut i det fria. Men han är inte välkommen i det skånska lilla samhället och kioskägaren vill inte ens sälja honom snus. Samma natt antänds kiosken och kioskägaren bränns inne. Mordbrännaren jagas åter igen för mordbrand. Kurt är förvirrad och kan inte hålla isär saker, istället för att berätta som det är så hittar han på. Martinsson anklagar honom för lögn och får allt svårare att lita på Kurt. Senare hittas den misstänkte mordbrännaren svårt misshandlad och medvetslös. Kurt bestämmer sig för att berätta för Linda att han är allvarligt sjuk och att han behöver hennes hjälp. Men kommer hon att finnas där för honom? Han har ju inte alltid funnits där för henne.

Betyg: 3+ / 5
 

2 kommentarer:

  1. Jag gillar Wallander och har nog läst allihop, även den här. Mitt tips till dig är Anne Rosmans böcker! Helt suveräna! :)

    SvaraRadera
  2. I thought the last Wallander (The Worried Man) was supposed to be the last? Pleased it's not - I love Wallander, particularly the psychological aspects, and this one sounds great.

    SvaraRadera