tisdag 21 oktober 2014

Halvblod


Titel: Halvblod
Författare: Sofie Trinh Johansson

Bokförlag: Mörkersdottir
Format: E-bok
Finns att köpa i olika format hos: Adlibris | Bokus | CDON
Recensionsex: Ja

Halvblod är en vampyrbok skriven av den svenska författarinnan Sofie Trinh Johansson. Det är första boken i Halvblodstrilogin. Jag som inte läser så mycket böcker i denna genre kände att det börjar vara dags och då kändes det roligt att läsa en svensk serie. Nu har dessvärre denna bok funnits på läsplattan alldeles för länge innan jag tog tag i den. Men nu är det i alla fall äntligen gjort.

Som sagt var det trevligt att en svensk författare skriver denna typ av berättelser och det kändes trevligt att även stor del av handlingen utspelar sig här i Sverige. Boken var lättläst och författaren har gjort berättelsen riktigt spännande. Det är vilda jakter genom det svenska landskapet och en hel del blod. Kan dock tycka att boken är aningen för lång. Vissa partier känns lite sega och dessvärre så är det även lite språkliga fel på flera ställen i boken. Dessa två faktorer drar naturligtvis ner betyget en lite. Men annars tycker jag om miljöerna och framför allt karaktärerna. Känner att jag absolut vill läsa de resterande två delarna.

Handling: Aveline Johansson, 22 år, lever med ett hjärta skört som glas. Det stillasittande livet har gjort henne till en enstöring som umgås mer med rollkaraktärerna i sina böcker än med verkliga vänner. Men efter att ha råkat höra ett samtal mellan sina föräldrar, ett samtal hon vet att hon aldrig borde hört, förändras hela livet. Plötsligt befinner hon sig på flykt med den enda personen som vet vem och vad hon egentligen är. Men kan hon lita på Billy? Eller är hon i större fara med än utan honom? 


Betyg: -4 / 5

Läst i Skräckläs 2014

3 kommentarer:

 1. Kan vara något för mig. Läste Smittad av Johanna Strömqvist nyligen, riktigt bra. Tyckte det var kul med en vampyrbok som utspelas i Stockholm.

  SvaraRadera
 2. Kan verkligen rekommendera dig att fortsätta på denna serie.

  SvaraRadera
 3. Svar: Tack, vad kul att du gillade den! :D

  Jag hoppas att du gillar Half Bad! :D Jag ser fram emot att läsa Onkel Toms stuga någon gång i framtiden :)

  Och jag håller med dig om att Muminmuggen verkligen är fin! Blev hur glad som helst över den :)

  SvaraRadera