lördag 11 oktober 2014

Skuldens gudar


Titel: Skuldens gudar
Författare: Michael Connelly
Bokförlag: Norstedts
Format: Inbunden
Tryckt: 2014
Antal sidor: 410
Finns att köpa i olika format hos: Adlibris | Bokus | CDON
Recensionsex: Ja

I Skuldens gudar av Michael Connelly är försvarsadvokaten Mickey Haller tillbaka, försvarandes skurkar, med sitt kontor i baksätet av sin Lincoln. I denna berättelse har han även problem med sin tonårsdotter som inte vill veta av honom. Jag har bara läst en bok om Haller tidigare och det är boken I lagens limo, just den som blivit filmatiserad. Gillade både boken och filmen mycket och den här boken är inget undantag. Tycker att Skuldens gudar håller ett högt tempo rakt igenom. Storyn är oerhört spännande och  känns faktiskt väldigt trovärdig. Om man som jag gillar deckare och gärna där man får följa rättegångar så är detta verkligen en läsvärd bok.

Baksidestext:r Mickey Haller får ett sms - "Ring mig ASAP - 187" - gör nummerkoden för mord honom genast vaksam. Mordfall har de högsta insatserna och de största arvodena.
 Haller får reda på att offret är en tidigare kund, en prostituerad han trodde sig ha räddat från livet på gatan. Tydligen var hon tillbaka i Los Angeles, i sina gamla kretsar. Haller hade inte räddat henne - kan det tvärtom vara så att det är på grund av honom hon mördats?
 När det förflutna kommer ikapp Mickey Haller måste han jobba stenhårt för att rentvå sig själv.

Betyg: 4+ / 5

Läst i spänningsutmaning 2014.

2 kommentarer:

  1. Borde läsa mer böcker av Connelly egentligen! Har gillat de ja har läst hittills :)

    SvaraRadera
  2. Jag har velat läsa denna författare ett tag men det har inte blivit av än.

    SvaraRadera