tisdag 28 oktober 2014

Minns du den stad


Titel: Minns du den stad
Författare: Per Anders Fogelström

Bokförlag: Bonnier Pocket
Format: Pocket
Tryckt: 2012
Antal sidor: 308
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON


Ja då var jag framme vid Minns du den stad, som är del tre i Per Anders Fogelströms stads-serie som utspelar sig i Stockholm. Nu har vi hunnit fram till år 1900 - 1925. 

Henning Nilssons barn har hunnit en bit in i livet och även hans barnbarn börjar nå vuxen ålder. Det är fortfarande fattigt i Sverige. Speciellt under åren för första världskriget var det svåra tider. Samtidigt går utvecklingen framåt i rasande takt. I Stockholm byggs det massor med nya hus och befolkningen har vuxit ofantligt. Arbetarrörelsen byggdes upp och den arbetande befolkningen började allt mer strida för sina rättigheter. 

Ja oj. Det är så otroligt intressant att läsa denna historiska berättelse. Fogelström hade verkligen förmågan att fånga tidsandan, miljöerna och karaktärerna på ett alldeles speciellt sätt. Älskar verkligen dessa böcker och ser så klart fram emot att fortsätta serien snart. Har ni inte läst dessa böcker så gör det!!

Baksidestext: Ett nytt sekel, ett nytt samhälle, en ny stad: under 1900-talets första år blir Stockholm en storstad - gammalt rivs och nytt byggs upp. Kriser och storstrejker men också stora framsteg påverkar vardagen även för arbetarfamiljen från Fjällgatan på Söder.


Betyg: 5 / 5


Läst i Tre på tre-utmaningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar