lördag 4 oktober 2014

Insurgent


Titel: Insurgent
Författare: Veronica Roth
Bokförlag: Modernista
Format: Pocket
Tryckt: 2014
Antal sidor: 381
Finns att köpa i olika format hos: Adlibris | Bokus | CDON
Recensionsex: Nej

Insurgent av Veronica Roth är äntligen läst. Hade egentligen velat läsa den direkt när Divergent var utläst, men man har ju dessvärre massor med andra böcker som väntar på läsning också. Men nu blev det äntligen av.

Tyckte att boken kändes lite långsam till att börja med, men det tog sig ganska fort och man var inne i handlingen igen. Det var så kul att åter stifta bekantskap med Tris och Four och alla andra karaktärer från första boken. Vill ju inte spoila för mycket så jag får väl nöja mig med att säga att den värld de lever i är oerhört turbulent i denna bok. Det är mycket som händer som verkar leda till stora förändringar. Måste säga att även denna del var oerhört spännande och väntar nu med stor spänning på att läsa både novellsamlingen Four och sista delen i serien Allegiant.

Baksidestext: Ett enda val kan förändra dig - eller förinta dig. Men varje val har konsekvenser, och när oroligheter väller upp i falangerna omkring henne måste Tris Prior fortsätta att försöka rädda dem hon älskar - och sig själv - samtidigt som hon brottas med svåra frågor om sorg och förlåtelse, identitet och lojalitet, politik och kärlek.
 Tris initiationsdag borde ha varit en dag fylld av firande och segeryra tillsammans med hennes valda falang. I stället slutade dagen i outsägliga fasor. Nu rasar krig, och konflikterna mellan falangerna och deras ideologier växer. Och i krigstider måste man välja sida, hemligheter kommer i ljuset, och de val som måste göras blir ännu större och mer oåterkalleliga.
 Förändrad av sina egna beslut, men också av nya upptäckter och skiftande relationer, måste Tris omforma sin divergens fullt ut, oavsett vilka risker det innebär.


Betyg: 4 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar