lördag 11 april 2015

Bokbloggsjerka 10 - 13 april


Veckans fråga i bokbloggsjerkan hos Annika kommer från Robert. Det är en svår fråga och den lyder:

Varför är det nästan bara kvinnor som bokbloggar?

Varför kvinnor bloggar mer än män kan man ju ha många teorier om, och om mina funderingar stämmer vet jag inte. Men dessa tre är de jag främst tror på.

Först och främst så är ju bloggen lite av en dagbok. Varje inlägga har en datumangivelse. Och vad har många kvinnor gjort som unga flickor. Jo skrivit dagbok. Jag tror att många fler flickor än pojkar skriver dagbok. Innan bloggandet blev populärt så var vi många som hade hemsidor, och till den hade man ofta någon form av dagbok kopplad, där man skrev lite om dagliga händelser och tankar. Så när bloggandet blev populärt så blev det ett lätt och smidigt sätt att skriva dagboksliknande inlägg om diverse saker. Vissa bloggar om allt mellan himmel och jord, och vissa inriktar sina bloggar till specifika saker som böcker tex.


Tror även att vi kvinnor har ett lite större behov av att prata om vad vi gör och att få bekräftelse, vilket också är en anledning till att det mest är kvinnor som bokbloggar.

För det tredje så läser väl flickor / kvinnor lite mer än män, vilket också förklarar övervikten av kvinnliga bloggare.


7 kommentarer:

 1. Håller med om det du säger och speciellt det där med att kvinnor nog har ett större behov av att prata om det vi gör.

  SvaraRadera
 2. Det kan nog stämma att alla de tre sakerna bidrar :)

  SvaraRadera
 3. Tror att det kan vara så att de tre saker som du nämner bidrar. ;)

  SvaraRadera
 4. Tror att de tre saker du nämner kan ha stor relevans i frågan.

  SvaraRadera
 5. Det stämmer nog rätt bra :)

  SvaraRadera
 6. Just de tre sakerna tror jag på :)

  SvaraRadera