tisdag 21 april 2015

Tematrio - Böcker från hela världen


Eftersom det är världsbokdagen på torsdag så går temat i Lyrans Noblessers tematrio i världsbokens tecken. Vi skall Berätta om tre intressanta texter från jordens alla hörn!

1. Börjar med En tesked jord och hav som är skriven av Dina Nayeri. Boken utspelar sig i en by i norra Iran. Den handlar om 11-åriga Saba och hennes tvillingsyster Mathab., två flickor vars största intresse är allt som har med Amerika att göra. När Mathab och deras mamma försvinner så tror Saba att de flyttat till USA. Mycket i boken kretsar kring hennes tankar, men det handlar också om tillvaron under det islamska styret.

2. Vi fortsätter med Frihetens sjö av James A. Michener, en berättelse som är uppdelad på två böcker. Dessa handlar om 15 000 år av afrikansk historia, från bushmännens tid fram till 1900-tal. Otroligt fascinerande läsning.

3. Vi avslutar med Bambuskottet av Pearl S. Buck. I boken får man följa en högättad koreansk familjs liv under ett halvt sekel fram till Koreakriget. Huvudkaraktär är Il-Han. Han är rådgivare åt den vackra drottning Min. Älskar språket i Bucks böcker. Hon fick Nobelpriset i litteratur 1938.


9 kommentarer:

 1. Frihetens sjö är den enda av dina tre som jag läst men de andra verkar intressanta. Tack för tips!

  SvaraRadera
 2. Intressant, Buck måste jag läsa nån gång.

  SvaraRadera
 3. Tre helt okända böcker för mig - spännande! Pearl S. Buck får jag lov att kolla upp efter detta, lät intressant. :)

  SvaraRadera
 4. Har inte läst någon av böckerna i din trio. Tack för tips!

  SvaraRadera
 5. 15000 år av afrikansk historia samlad i en bok låter verkligen spännande!

  SvaraRadera
 6. Ja här känner jag till alla men bara En tesked ...som jag läst.

  SvaraRadera
 7. Frihetens sjö tyckte jag väldigt mycket om. Jag kommer ihåg att jag faktiskt fick göra vissa kontroller i Bibeln också...

  SvaraRadera
 8. Tre mycket spännande titlar! Pearl.S Buck har jag i bokhyllan men en annan titel. Dina Nayeri är jag nyfiken på och vill läsa snart. Frihetens sjö lät ju både maffig och spännande!

  SvaraRadera