onsdag 15 april 2015

Maze runner: I vansinnets öken


Titel: Maze runner: I vansinnets öken
Författare: James Dashner
Bokförlag: Semic
Format: Inbunden
Tryckt: 2015
Antal sidor: 357
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack Semic för boken!

Maze runner: I vansinnets öken, är andra delen i en serie skriven av James Dashner. Denna bokserie riktar sig till åldersgrupp 12 - 15 år. 

Läste första delen Maze runner: I dödens labyrint i slutet av förra året och tyckte riktigt bra om den, förutom att det var lite för många påhittade ord och en del upprepningar i språket. Detta var faktiskt mycket bättre i denna bok. Jättestor skillnad språkmässigt. Tyckte att det kändes mer moget på något sätt.

Handlingen i denna bok tar vid då förra boken slutar. Här kastas Thomas, Therese och de andra från gläntan in i nya vansinniga utmaningar och får tampas med avancerad teknik, halvgalna sjuka människor och varandra. Många av karaktärerna från förra boken är med hela vägen även i denna och så tillkommer det några nya. För mig känns det som tempot i denna bok är mycket högre och den är mer spännande än vad första boken var. Tyckte dock man fick lära känna de nya karaktärerna alldeles för lite. Hoppas detta repareras i nästa bok. Men spänningen och underhållningsvärdet var som sagt väldigt högt och jag tror att ungdomar i målgruppen verkligen kan njuta av denna bok. Ser naturligtvis med spänning fram emot att läsa nästa bok och hoppas att den blir lika spännande. Längtar naturligtvis också efter att få se vilka vansinniga utmaningar som väntar ungdomarna. 

Baksidestext:
Det finns inga regler. Det finns ingen hjälp. Klara provet - eller dö.

Flykten från labyrinten bar bara början...Efter att de lyckats ta sig ut från labyrinten trodde Thomas att han och de andra skulle få sina liv tillbaka. Men ingen av dem visste vilken sorts liv som väntade dem. Nu vet de. En bränd jord, förstörd av klimatförändringar och sjukdom. En värld av kaos. Flykten är långt ifrån över. De  har två veckor på sig att korsa en förbränd öken. Och de fasansfulla syner de får se och farorna de möter är sådant som aldrig går att glömma. För den som överlever.
   Ska Thomas och hans vänner någonsin bli fria? Finns gåtans lösning bland Thomas förlorade minnen?
   

Betyg: 4+ / 5

2 kommentarer:

  1. Jag är rätt sugen på att läsa serien men har läst kritik om att synen på tjejer är mer än mossig.

    SvaraRadera