måndag 6 april 2015

Spökstaden: andra boken om Miss Peregrines besynnerliga barn


Titel: Spökstaden: andra boken om Miss Peregrines besynnerliga barn
Författare: Ransom Riggs
Bokförlag: Rabén & Sjögren
Format: Kartonnage
Tryckt: 2014
Antal sidor: 429
Finns bl.a att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack till Rabén & Sjögren!

Jaha, då har jag äntligen tagit tag i att läsa Spökstaden vilken är andra boken i serien om Miss Peregrines besynnerliga barn, som är skriven av Ransom Riggs.

När jag läste första boken blev jag helt tagen både utav hur boken såg ut, alla coola bilder, själva berättelsen och författarens språk. Den här andra boken är också otroligt bra på alla sätt. Här är ju de besynnerliga barnen ute på resande fot och det händer massor med spännande saker under resans gång, och de träffar massor med spännande personer och djur. Men ändå kan jag tycka att stundvis kändes den lite långdragen. Kan eventuellt tro att anledningen till att jag inte kände samma wow-känsla var för att detta var bok två. När jag läste första boken så kändes den väldigt unik, ny och annorlunda. Men den här boken är på inga sätt dålig, bara lite långsam emellanåt. Rekommenderar alla som läst första boken att fortsätta serien och de som inte läst någon av böckerna....läs dem!

Baksidestext: Tio besynnerliga barn är på flykt undan en armé av livsfarliga monster. Endast en person kan hjälpa dem. Men hon är fångad i en fågelkropp.


Betyg: 4+ / 5

5 kommentarer:

 1. Läste första boken och är enormt sugen även på den här!

  SvaraRadera
 2. Måste nog ta och läsa den här, tyckte ju väldigt mycket om första boken :)

  SvaraRadera
 3. Måste verkligen ta tag i den här snart! Den har funnits med på varje månads TBR det här året, men av någon anledning blir det aldrig av att jag läser den.

  SvaraRadera
 4. Sv: om du tycker om sci-fi och retellings tror jag att du kommer gilla den, jag rekommenderar absolut serien :)

  SvaraRadera