onsdag 15 juli 2015

Konsten att höra hjärtslag


Titel: Konsten att höra hjärtslag
Författare: Jan-Philipp Sendker
Bokförlag: Månpocket
Format: Pocket
Tryckt: 2015
Antal sidor: 334
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus

Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker blev månaden juni/julis val av bok i Jessicas bokcirkel på Facebook, vilken jag är medlem i. Har hört så mycket positivt om den här boken så den kändes otroligt spännande att ta tag i.

Boken handlar om Julia Win, vars pappa som är en framgångsrik advokat, plötsligt försvann dagen efter att hon tagit juristexamen. Några år senare, får  Julia från sin mamma ett gammalt kärleksbrev som hennes far skrivit till en kvinna i hans hemland Burma. Detta brev får  Julia att uppta ett sökande efter fadern och sanningen bakom hans försvinnande, vilket leder henne till faderns hemby i Burma. Väl i byn möter hon U Ba. Denne man kommer att berätta en historia om den unge blinde pojken Tin Win  och den otroligt vackra handikappade flickan Mi Mi. Detta blir berättelsen som utmynnar i en spröd och fin kärlekshistoria som är både vacker och tragisk.

Boken är otroligt lättläst och den känns nästan som en asiatisk sagoberättelse. Fastnade i  den väldigt fort och läste ut den på drygt en dag.  Författarens sätt att beskriva miljöerna med sina ljud och dofter är helt fantastiska. Jag älskar ju oftast historier som utspelar sig i Asien., och detta är inget undantag. Älskar den verkligen. En bok som varmt kan rekommenderas.

Baksidestext: Spåren efter honom slutar i Bangkok.
Varför har han, en framgångsrik New York-advokat, lyckligt gift och med två vuxna barn, bara gett sig iväg utan förklaring?
   Fyra år senare hittar hustrun ett gammalt kärleksbrev, som aldrig postats, från honom till en okänd kvinna med adress i Burma. Hos dottern Julia tänds åter hoppet och hon bestämmer sig för att söka upp kvinnan i brevet. Kanske finns förklaringen till faderns försvinnande där och kanske kan hon få träffa honom igen.
   När Julia reser till den lilla byn bland bergen i Burma hamnar hon i en främmande värld. I byns tehus möts hon av en märklig man och hon förstår att hon är väntad. Fascinerad lyssnar Julia till hans historia om umbäranden och kamp. Om den blinde pojken och flickan med de missbildade fötterna. Om det som står skrivet i stjärnorna och om en kärlek som övervinner allt. 


Betyg: -5 / 5

Läst i Jessicas bokcirkel på Facebook


1 kommentar:

  1. Detta är en bok som jag själv har varit nyfiken på och efter att ha läst din recension låter det ju som att den var riktigt bra :)

    SvaraRadera