tisdag 14 juli 2015

Tematrio - Sån´t som kan flyga


Början på veckan och Lyrans Noblesser har som vanligt en tematrio. Denna veckan skall vi berätta om tre böcker vars titel innehåller något som kan flyga.

1. Sparvmolnet av Takashi Matsouka. Detta är en berättelse som utspelar sig i 1860 talets Japan, där det är stridigheter mellan de som vill ha kvar Shogun och hans samurajer och de som vill ha bort dem. Ett skepp med en missionären Cromwell och hans medhjälpare Emily Gibson anlöper Edos hamn 1861. Deras räddare och medhjälpare då de kommer dit unge lord Genji. Att denne klanledare hjälper västerlänningarna leder till svåra stridigheter. En intressant historia i spännande asiatisk miljö.

2. Flyga drake av Khaled Hosseini. Denna bok utspelar sig i Kabul. Den handlar om de två vännerna Amir och Hassan. De är uppväxta sida vid sida trots att deras bakgrund är olika. Amir kommer från en välbärgad familj och Hassans far är tjänare i Amirs familj. Det är under en orolig tid i Kabul som berättelsen handlar om. Det är en bok om vänskap, lojalitet och även svek. Mycket läsvärd.

3. Eldflugornas sommar av Maeve Binchy. Boken utspelar sig på den irländska landsbygden i en ort som heter Mountfern. Tiden är tidigt sextiotal då massor med nya traditioner strömmar över världen. Då dyker en rik amerikan upp för att bygga ett lyxhotell för rika amerikaner. Detta rör naturligtvis upp känslorna i byn. En mysig bok som de mesta som författarinnan skrev.


9 kommentarer:

 1. Flyga drake är den enda jag läst av böckerna i din trio. De två andra blir jag nyfiken på!

  SvaraRadera
 2. Sparvmolnet - vilket fint tips! Tack för det :-)

  SvaraRadera
 3. Flyga drake vill jag läsa. Hosseinis Tusen strålande solar var bra. Och Maeve Binchy kanske jag skulle testa.

  SvaraRadera
 4. Sparvmolnet är den enda jag har läst av dessa, men jag minns att jag tyckte att den var bra :)

  SvaraRadera
 5. Maeve Binchy har jag inte läst något av, men det kan hända att det ligger någon bok i garderoben :)

  SvaraRadera
 6. Härlig trio! Den enda jag inte läst är Sparvmolnet men den blev jag nyfiken på så tack för tipset!

  SvaraRadera
 7. Flyga drake är nog den enda jag läst av dina, väldigt bra! Är lite osäker på om jag läst något av Binchy... Sparvmolnet låter intressant, tack för tips!

  SvaraRadera