fredag 24 juli 2015

Prismagalaxen 2 - Ökensafarin


Titel: Prismagalaxen 2 - Ökensafarin
Författaren: Ingrid Remvall
Bokförlag: Telegram Förlag
Format: E-bok
Utgiven: 2014
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Telegram Förlag och Ingrid Remvall för boken!

Prismagalaxen 2 - Ökensafarin av Ingrid Remvall är andra boken i en Sci-Fi serie om Nova, en flicka som bor på jorden.

I Ökensafarin är Nova och hennes vänner tillbaka för att för andra sommaren på rad åka på ett spännande läger i Prismagalaxen. Denna gången är det till en planet som till stor del består av öken.

Denna bokserie riktar sig till barn/ungdomar i ålder 9 - 12 år. Man märker definitivt på språket att de är riktade till en ung målgrupp. Jag som vuxen tycker att språket är lite förenklat och att det är en hel del upprepningar. Men man har ju hunnit glömma hur man använde språket i den åldern, så för målgruppen fungerar det säkert bra.

I övrigt så är det en hel del coola framtida tekniska prylar som förekommer. Miljöerna är spännande med många ovanliga djur och växter. Nova med vänner får även uppleva flera spännande uppdrag, som kanske jag kan tycka löser sig lite för enkelt. Men som jag sa tidigare. För målgruppen fungerar det säkert bättre än för mig som vuxen. Helheten är ändå helt okej och har man barn i denna ålder så är detta med säkerhet riktigt rolig läsning. Ser fram emot att läsa sista boken där det tydligen skall vara lite kul extramaterial i e-boksversionen.

Beskrivning: Äntligen är det sommar och dags för ett nytt äventyrsläger i Prismagalaxen - ett ökensafari på planeten Karech. Nova kan inte vänta tills hon får träffa sina vänner igen!

Men mystiska saker börjar hända och Nova förstår att hon har större utmaningar framför sig än den farliga planeten och de svåra uppdragen. När både hjälp och hot kommer från oväntat håll, avslöjas hemligheter som överstiger Novas vildaste fantasier.

Ökensafarin är precis så spännande som man vill att en fortsättning skall vara. För just när Nova hoppas på att få tillbaka sitt vanliga liv förstår hon att problemen bara börjat. Någon är fortfarande ute efter silvertrådarna..


Betyg: 3+ / 5

1 kommentar:

  1. SV: Förlåt för sent svar! Ja, jag tycker definitivt att du borde försöka läsa Every Day snart :D Den är väldigt unik :)

    SvaraRadera