måndag 6 juli 2015

Tematrio - Hav


Denna veckas tematrio hos Lyrans Noblesser handlar om hav. VI skall välja romaner som handlar om hav, som har hav i titeln eller dikter som handlar om hav.

1. Djup av Henning Mankell. Boken utspelar sig 1914. Lars Tobiasson - Svartman har fått ett uppdrag att loda för en farled i den östgötska skärgården. Under sin resa möter han av en slump en kvinna som bor på ett skär vid havsbandet. Här tar en kärlekshistoria sin början.

2. Morgans färd av Colleen McCollough. I denna bok får vi följa Richard Morgan. Tidsperioden är från 1775 till 1793. När berättelsen tar sin början så är Richard ung och bor i sjöfartsstaden Bristol. Efter att ha drabbats av några personliga tragedier och blir utsatt för rättsövergrepp, blir han istället för att få dödsstraff skickad på en fångtransport till havs till en fångkoloni på en ö ute i Stilla Havet.

3. Mord ombord av Jan Mårtenson. Detta är en Homan-deckare.  Boken utspelar sig på båten Queen Elisabeth 2 som är på väg till New York. Förutom lite mat, vin och kultur så är det naturligtvis något brott inblandat som alltid när antikvitetshandlaren är i farten.


8 kommentarer:

 1. Har inte läst någon av de här tre. Verkar som att jag missat just den där Homandeckaren...

  SvaraRadera
 2. Oj då de böckerna har jag visst lyckats undvika allihopa.

  SvaraRadera
 3. Spännande trio, låter det som. Jag kände inte till någon av dem. Tack för tips!

  SvaraRadera
 4. tre olästa! tack för tipsen!

  SvaraRadera
 5. Inte läst någon av dessa, men jag har tänkt att jag ska läsa mer av Colleen McCullough och Morgans färd skulle jag kanske satsa på.

  SvaraRadera
 6. Har faktiskt lyckats missa alla tre av dessa och då hade jag ändå en period när jag försökte hitta böcker av Colleen McCullough.

  SvaraRadera
 7. Tre nya titlar för mig! Tack för tipsen!

  SvaraRadera