fredag 19 februari 2016

Bokbloggsjerka 19 - 22 februari


I helgens bokbloggsjerka skriver Annika så här:

Carola har skickat in följande fråga via mail: hur interagerar du med dina läsare, lockar till dig nya läsare och får de befintliga läsarna att att fortsätta läsa bloggen. Hon vill också veta vad det är som driver dig till att blogga. och hur mycket du tänker på dina läsare när du bloggar.

Oj vilken svår fråga denna veckan. Innan jag startade just denna bloggen så har jag haft blogg både på blogg.se och på Aftonbladet. Innan dess sa hade jag en hemsida som jag startade i början av 2000-talet. Jag har alltid gillat att läsa och skriva, så när jag först startade min hemsida så hade jag en egen sida där jag skrev om böcker jag läst. Det blev som en läsdagbok för mig. När jag sedan övergick till bloggar så fortsatte jag och utveckade skrivandet om böcker. Jag gör det mest för min egen skull, men visst är det roligt om man kan tipsa någon annan om bokpärlor som man hittar. På min blogg kan man emellanåt även hitta inlägg som har med film, serier och musik också, men för det mesta handlar det om böcker.

Så till frågan om läsarna. Vad jag ser så har jag inte jättemånga läsare, i alla fall inte om man jämför med en del andra bloggare, men jag märker att ungefär lika många besöker min blogg varje månad. Jag lade ut min blogg på Bokbloggar.se för många år sedan så där kan kanske nya läsare hitta mig. I övrigt brukar jag delta i bl.a. Blokbloggsjerkan, Tematrio och En smakbit på söndag, så gott som varje vecka. Där besöker jag och kommenterar andras inlägg och märker då att även en del tack vare detta hittar till mig. Om någon kommenterat hos mig så besöker jag alltid deras sidor och har de ställt någon fråga så svarar jag. Brukar även länka mina blogginlägg till Facebook, har även en egen Facebook-sida för bloggen och finns på Instagram. 

Som sagt så gör jag detta mest för min egen skull eftersom jag älskar att läsa och skriva och då passar det ju utmärkt att blogga om böcker. Jag tänker inte så mycket på att jag måste göra detta jätteproffsig för att imponera på mina läsare, utan jag hoppas att några gillar bloggen ändå.

Har en enda fundering själv när det gäller bloggen. Jag har fått förfrågan från några om att kunna prenumerera på min blogg, men jag har inte en susning hur man gör. Någon som vet och kan tipsa mig?

29 kommentarer:

 1. Man måste få blogga bara för att det är roligt! Jag finns också med i den där fb-gruppen för bokbloggare, men där är aktiviteten låg, tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag kan också hålla med om att det händer ganska lite i fb-gruppen.

   Radera
 2. jo, det blir jo olika saker, filmer som har böcker som grund, är extraintressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. (gå till Inställningar så kan du lägga fram där man kan prenumerera inlägg)

   Radera
  2. Skall kika på det och se om jag förstår hur jag skall göra. Tack för infon!

   Radera
 3. Layout ->. Lägg till en Gadget ->. Följ med e-post

  SvaraRadera
 4. Det ska ju vara roligt att blogga, ingen press med statistik och så :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tar man det på för stort allvar så finns kanske risken att man tröttnar till slut. Man skall absolut blogga för att det är kul.

   Radera
 5. Tycker din blogg är trevlig :) Alla har ju olika smak när det gäller utseende, så att få det att se proffsigt ut är inte lätt. Men det kan ju vara kul att leka lite med form och utseende ibland bara på skoj. :)

  SvaraRadera
 6. Jag antar att jag har turen att sambon är en datanörd :). Det är han som ska ha all cred för att min sida är funktionsduglig, särskilt efter att vi (läs: han) flyttade den från wordpress till egen domän.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min gubbe är också datanörd, men han tycker att jag borde kunna själv eftersom jag arbetat på ett högteknologiskt företag som Ericsson största delen av mitt liv(inte längre) :)

   Radera
 7. en ska ha roligt! och kan någon annan känna sig road också så är det ju desto bättre. kommentarer är roligt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen viktigt att ha roligt. Om sedan andra gillar det man gör så är det ett plus.

   Radera
 8. Jag instämmer i kören - det ska vara roligt att blogga. Och det är kul med läsare och kul att dela boktips och annat prat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen trevligt inom bokbloggvärden.

   Radera
 9. Jag gillar din blogg och har fått många bra tips på böcker här! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att höra att du gillar min blogg. Tack!

   Radera
 10. Jag gillar bloggar där jag känner att det som skrivs är äkta och, naturligtvis, handlar om saker som jag gillar. Som din blogg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Kul att höra att du gillar min blogg och att inläggen man skriver i alla fall tilltalar en del.

   Radera
 11. Kontakten med likasinnade är väldigt roligt, men jag bloggar nog också mest för min skull men det är alltid kul att andra vill läsa det man skriver. Tycker din blogg är väldigt trevlig och har fått många tips härifrån :)

  SvaraRadera
 12. Ja det är otroligt kul att läsa vad andra som har samma intressen som en själv skriver. Brukar besöka din blogg ganska ofta. Även jag har fått boktips från din blogg.

  SvaraRadera
 13. Att blogga för sin egen skull och för att det är kul är väl det viktigaste :) Läsare är en bonus.

  SvaraRadera
 14. Jag gillar din blogg Lena och tror vi har rätt så lika smak, i alla fall gillar vi en bra deckare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marie! Javisst är det härligt med en riktigt bra deckare :)

   Radera
 15. Både bokbloggar.se och bokbloggar.nu är praktiska och trevliga att leta sig vidare från.

  SvaraRadera
 16. Jag bloggar mycket för mitt eget skrivandes skull, men även för att få träffa likasinnade och nätverka med. Visst hade det varit roligt med många läsare, men fokus ligger helt klart i lusten i kreativiteten och det härliga att uttrycka sig. 😊

  SvaraRadera
 17. http://ommanskulle.blogspot.se/2016/02/bokbloggajerka-19-22-februari.html?m=1

  SvaraRadera
 18. Jag besöker också din blogg lite då och då och tycker om den :). Det verkar vara rätt tydligt efter att ha läst ett antal svar på jerkan att bokbloggare både gillar att läsa OCH skriva.

  SvaraRadera