onsdag 17 februari 2016

Tematrio - Kärlek


Eftersom det varit Alla Hjärtans Dag så har Lyrans Noblesser tema kärlek denna veckan. Vi skall:

Berätta om tre bra böcker eller filmer som handlar om kärlek!

1. Börjar med en bok och det blir Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker. Detta är en otroligt vacker kärlekshistoria som mestadels utspelar sig i Burma. Berättelsen är så fin och den känns nästan som en saga.

2. Så blir det film. Börjar med Änglarnas Stad, ett drama från 1998 med Nicolas Cage och Meg Ryan i huvudrollerna. En fin film om kärleken mellan en ängel och en kvinna. Detta var faktiskt första filmen som jag och maken var och såg på bio ihop då vi träffades 1998.

3. Så till en gammal favoritfilm som jag har sett massor av gånger. Det är Pretty Women med Julia Roberts och Richard Gere i huvudrollerna. Den handlar om en affärsman som hyr in en ung prostituerad för att hon skall hålla honom sällskap. Det ena leder till det andra och kärlek uppstår. Jag slet nästan ut mitt gamla VHS-band på den tiden som filmen kom.


10 kommentarer:

 1. Konsten att höra hjärtslag läste jag ganska nyligen och jag var faktiskt inte alls lika förtjust i den som de flesta verkar vara. Pretty Woman har jag såklart sett och det flera gånger också. Änglarnas stad har jag inte sett.

  SvaraRadera
 2. Har sett båda filmerna i alla fall och Pretty woman flera gånger :)

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte Konsten att höra hjärtslag var riktigt bra. :)

  SvaraRadera
 4. Änglarnas stad älskar jag :)

  SvaraRadera
 5. Pretty Women är bara så himla bra.

  SvaraRadera
 6. Har bara erfarenhet av Pretty Woman av de här, men den har jag å andra sidan sett mååånga gånger :)

  SvaraRadera
 7. Pretty Woman är den enda filmen jag sett så många gånger att jag kan den nästan utantill. Jag råkade vara i lämplig ålder när den kom..

  SvaraRadera
 8. Pretty Woman är den enda av dessa som jag har sett. Men den är bra :)

  SvaraRadera
 9. Vilken romantisk anekdot du kopplar till Änglarnas Stad! Jag och min man har också en relation till filmen, men då till originalfilmen, den tyska Himmel över Berlin av Wim Wenders. Kort efter att vi träffats förstod vi att vi båda upptäckt Nick Cave genom musiken till just den filmen.

  SvaraRadera