söndag 28 februari 2016

En smakebit på söndag - Elisabeth I: historien om drottningen och hennes förtrogna


Då är det sista söndagen i februari och hos Flukten fra virkeligheten är det åter dags för att dela med sig av en bit ur boken man för närvarande läser.

Just nu håller jag på med den intressanta biografin Elisabet I: historien om drottningen och hennes förtrogna av Anna Whitelock. Det är så spännande att ta del av engelsk historia. Har alltid varit svag för sådana berättelser. Smakbiten kommer från sidan 91:

"Klockan elva på förmiddagen tisdagen den 12 januari framskred en ståtlig procession från Whitehall till Westmister Abbey. Gatorna hade sopats rena och ny sand lagts ut för hästarna. Elisabet var klädd i parlamentsdräkt - en röd sammetsmantel fodrad med vit hermelinpäls med svarta inslag - och anlände i en kaross flankerad med livdrabanter klädda i rött. Överhovstallmästaren Robert Dudley red närmast bakom henne och hade drottningens reservhäst i ledband. Efter honom kom drottningens hovdamer ridande två och två."


16 kommentarer:

 1. Jag är intresserad av historia, så detta vore kanske något för mig :)

  SvaraRadera
 2. Den låter som nånting för min man, han älskar historia! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 3. Förr läste jag mycket historiska romaner, men på helt plötsligt slutade jag bara med det. Vet inte alls vad som hände.

  SvaraRadera
 4. Elizabeth I är en väldigt intressant person. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Historiska romaner kan vara väldigt fängslande :) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. En fascinerande tid i historien det där :)

  SvaraRadera
 7. Historia är alltid intressant.

  SvaraRadera
 8. Ska bli spännande att se vad du tycker om denna. För jag är lite nyfiken på att plocka upp något liknande då jag tycker jag läser alldeles för lite av den här typen av historiska romaner för tillfället.

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten, lite historia är inte fel.

  SvaraRadera
 10. Historia är alltid intressant att läsa, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 11. Åh, den här lät spännande! Tack för smakbit. :)

  SvaraRadera
 12. tack för smakbiten, denna vill jag läsa!

  SvaraRadera
 13. Jeg er også litt svak for engelsk historie, eller i grunnen historiske romaner i det hele tatt, så denne kunne jeg tenkt meg å lese. :-) Ha en fin søndagskveld!

  SvaraRadera
 14. Tack för smakbiten. Av någon underlig anledning är jag bara intresserad av Lady Jane Grey... Läser sällan den här typen av böcker.

  SvaraRadera
 15. Har köpt den på bokrea, hoppas den är bra!

  SvaraRadera