onsdag 24 februari 2016

Mitt hjärta går på


Titel: Mitt hjärta går på
Författare: Christoffer Holst
Bokförlag: Bokfabriken
Format: Inbunden
Tryckt: 2015
Antal sidor: 220
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Vill tacka Bokfabriken för boken!

Mitt hjärta går på, är Christoffer Holst debutroman och den kom ut hösten 2015. 

När jag läste om boken så verkade det vara en mysig bok, och det var det verkligen. Detta är en berättelse om två unga killar, Chavve som är romantiskt och gillar att baka och Pontus som har skådespelardrömmar, men är otroligt rädd för allt. Deras vägar korsas genom en telefonapp.

Detta är en otroligt varm och mysig berättelse som utspelar sig i Stockholm(är lite svag för sådant som utspelar sig i vår huvudstad av någon anledning). Författaren har lyckats göra de två karaktärer i boken så otroligt levande och mänskliga, de visas med sina fel och brister. Språket är väldigt lättsamt så sidorna bara flyger fram. Förutom den stora mysfaktorn och romantiken så handlar det också om psykisk ohälsa. Det är denna blandning som gör att boken känns så levande och trovärdig. Kan varmt rekommendera den.

Baksidestext: Det är nyår i Stockholm och den 22-årige konditorn Chavve är antagligen den ensammaste romantikern på hela Södermalm. Efter tre år i storstaden har han fortfarande inte lärt känna någon och varje kväll slutar i ensamhet med stora bakverk framför filmen Titanic. På andra sidan vattnet bor Pontus kvar i pojkrummet hos sin brokiga familj. Skådespelardrömmarna har bleknat, tillsammans med allt det där andra som skulle bli framtiden, och ersatts med hypokondri och tvångstankar.
   När en dejtingapp kopplar samman killarna blir de snabbt en del av varandras liv, och Chavve verkar äntligen ha hittat det han sökt efter så länge. Men Pontus liv kraschar; och allt som var så bra är plötsligt borta. Fast Chavve tänker inte ge upp så lätt, och han har en plan.


Betyg: 4 / 5

Läst i #läsalotsport16

5 kommentarer:

 1. Tyckte också jättemycket om den här, årets charmigaste bok fick den bli. :-)

  SvaraRadera
 2. Jag har bara läst bra recensioner av den här boken, den verkar läsvärd! :)

  SvaraRadera
 3. Jaaaa, jag vill nog läsa denna. Faktiskt.

  SvaraRadera
 4. Den andra lovordande recensionen jag läser om den här boken idag. Verkar värd att kollas upp :)

  SvaraRadera
 5. Den är så fin :) Jag blir varm bara jag tänker på den.

  SvaraRadera