måndag 22 februari 2016

Kungamördaren


Titel: Kungamördaren
Författare: Hans-Olov Öberg
Bokförlag: Kalla Kulor
Format: Danskt band
Tryckt: 2015
Antal sidor: 189
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack till Kalla Kulor Förlag för boken!

Kungamördaren fick jag i höstas från Kalla Kulor Förlag. Den är skriven av Hans-Olov Öberg. Jag hade varken hört talas om boken eller författaren tidigare. Boken har blivit liggande och jag upptäckte nyss att detta var tredje fristående boken i en trilogi. Bestämde mig för att läsa den trots att jag inte läst de två tidigare.

Bokens två huvudkaraktärer är polisen Benny Modigh och Elias Fagervik. Deras vägar har tydligen korsats i de tidigare böckerna kunde jag förstå, där Elias varit misstänkt för brott. Elias har återvänt efter att hans karriär i New York tagit slut och när Benny får nys om detta anar han att något är på gång.

Kan väl säga att boken var lättläst, med korta händelserika kapitel. Språket är trevligt och det är ganska bra driv i storyn. Känner dock att något fattas för att jag skall fastna riktigt för boken och jag tror att mycket beror på att jag borde läst de två tidigare böckerna så jag haft helheten. Därför kan jag inte ge boken mer än ett medelbetyg. Tror dock att jag skall köpa på mig de två tidigare och läsa hela trilogin framöver.

Baksidestext: Året är 1999 när Elias Fagervik kommer hem från New York med en bitter eftersmak av misslyckande. Nu är han fast besluten att visa världen sin sanna potential och snart är han i färd med att förverkliga sina drömmar.

Men ödet är helt enkelt inte färdig med honom ännu, och svek och tragedier följer slag i slag. När Elias inser att ansvaret för alltsammans vilar tungt på kungahuset finner han en ny, mörk mening med sitt liv.

Samtidigt får kriminalkommissarie Benny Modigh i Västerås en ny, välbehövlig utmaning: ett chefsjobb på Rikskriminalen i Stockholm. Innan han tillträder tjänsten ges han chansen att för sista gången försöka lösa fallet som hånat honom genom hela karriären: jakten på Elias Fagervik - mannen som alltid kommer undan. När spaningsledningen får information om ett attentatshot mot kungahuset trappas sökandet efter Elias Fagervik upp, och forna rivalerna Elias och Benny ställs återigen mot varandra. Frågan är vem av dem som först skall nå sitt mål.


Betyg: 3+ / 5

Läst i Läs-a-lot sportlov 16

4 kommentarer:

 1. Jag har tänkt att jag ska läsa dessa eftersom de utspelas i min gamla hemstad Västerås, men förstår att de ska läsas i ordning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skall absolut läsa om denna när jag läst de två första framöver, för den var absolut en helt okey bok.

   Radera
 2. Jag har läst de två första delarna och jag kan nog tänka mig att man inte får samma känsla om man inte vet vad som har hänt innan. Ska väl läsa den här tredje delen snart också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg att de två första delarna fanns att köpa på Adlibris, så jag får köpa på mig dem så jag kan läsa hela trilogin.

   Radera