fredag 5 augusti 2016

Bokbloggsjerka 5 - 8 augusti


Skall som vanligt delta i bokbloggsjerkan som Annika anordnar varje helg. Tema för denna veckan är semester och frågan lyder:

Vad brukar du generellt göra på din semester? Kryper du upp i hängmattan/lägger dig på stranden med en god bok och låter vardagen försvinna, eller är du mer stressad än någonsin under den här tiden? Har du något ”semesterläsningstips” att dela med dig av? Hur skulle en perfekt semester se ut enligt dig?

Förr i tiden när barnen var små så åkte vi ofta en vecka och hälsade på släkten i Umeå och så hyrde vi stuga eller campade under en vecka någonstans i vårt avlånga land. Sedan blev det lite dagsutflykter. 

De senaste åren har det inte blivit så mycket resor. Först och främst så är jag sjuk och är hemma och därmed ledig jämt. Orken och hälsan gör att man inte orkar så mycket. Eftersom även maken har värkproblem så blir det inga direkta semesterresor, i alla fall inte just nu. Vi brukar i alla fall ta oss ut med kameran och fota i naturen då vi känner att vi orkar. En shoppingtur till Ullared och en tripp till Varberg brukar det ofta bli under semestertid. Annars tar vi det mest lugnt, tar dagen som den kommer. Känns det bra så kan man ju alltid gå ut och äta eller fika eller ta en tripp till stan på tordagskvällarna och lyssna på musik eller kika på veteranbilar på tisdagskvällar under sommaren.

Men det finns helt klart några ställen som jag gärna skulle vilja besöka. Här i Sverige är det Gotland. Där har jag faktiskt aldrig varit. Utanför Sveriges gränser skulle jag vilja åka till London, Paris, Rom, Scotland och Island. Får väl se om det blir om några år.

Några konkreta lästips för sommaren vet jag inte om jag har. Oftast så läser jag nog själv lite mer deckare och feelgood under sommaren. Men denna sommaren har det faktiskt blivit väldigt blandat.17 kommentarer:

 1. Skönt att bara ta det lugnt och få vara! Finns mycket att upptäcka i Sverige!

  SvaraRadera
 2. Skönt att ta det lugnt hemma. Man ska lyssna på vad kroppen behöver och göra därefter.

  SvaraRadera
 3. Resor är inte det viktigaste, bäst att få en mysig vardag :)

  SvaraRadera
 4. Rom, Skottland och Island vill jag också till :)

  SvaraRadera
 5. Små dagsturer är trevligt att göra, ofta brukar man ju missa sitt närområde :) Gotland är en helt fantastisk ö.

  SvaraRadera
 6. dagsturer är väldigt trevliga. jag brukar också läsa deckare om somrarna, men i år har det inte blivit en enda. läsplaneringen pajade på en gång. i stället har jag läst sådant som råkat komma i min väg

  SvaraRadera
 7. Det är trevligt att göra dagsturer. Men jag tycker också att det är skönt att vara hemma och ta det lugnt. :)

  SvaraRadera
 8. Skönt att ta det lugnt och bara vara :) Gotland är fint, har jag för mig. Det var länge sedan jag var där, men jag minns det som mysigt.

  SvaraRadera
 9. Rom och Island skulle jag också gärna besöka!

  SvaraRadera
 10. Skönt att ta det lugnt och bara vara, man måste inte alltid göra något. :)

  SvaraRadera
 11. Jag har ju tagit mig till Island i sommar - fast bara via en bok ...

  SvaraRadera
 12. Ullared har vi faktiskt tänkt att besöka i år för första gången.

  SvaraRadera
 13. Små dagsturer är härliga och bryter av bra. Jag älskar Gotland men har inte varit där på många år tyvärr.

  SvaraRadera
 14. Gotland är väl värt ett besök!
  Bra att ni lyssnar till kroppen och gör det som känns bra från semester till semester. Att ta dagen som det kommer är det lugnaste och bästa, tror jag, i längden. Det försöker jag också göra. :)

  SvaraRadera
 15. besst books :) very very nice post

  SvaraRadera
 16. Man måste lyssna på kroppen ochd et är inget fel i att inte resa långt bort, att uppskatta det som finns i närheten är lika viktigt :)

  SvaraRadera
 17. Güncel fiyat listesi ile ucuz, hızlı ve güvenli paykasa satın al

  SvaraRadera