onsdag 11 april 2018

Dolda mördare


Titel: Dolda mördare
Serie: Tennison 
Författare: Lynda La Plante
Översättare: Carla Wiberg
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Tryckt: 2017
Antal sidor: 414
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Modernista!

Dolda mördare är Lynda La Plantes andra bok i serien om kriminalpolisen Jane Tennison. I dessa böcker får vi följa den unga Jane när hon kommer ut i ett tufft polisdistrikt i London som nybakad polis. Författaren har skrivit tv-serien Prime Suspect och vår huvudkaraktär från boken finns även i serien.

Så här står det om handlingen:

"En prostituerad kvinna i blå pälskappa kommer gående, till synes ensam, i mörkret i Hackney Fields. Men någon väntar på henne...
En kvinna hittas död i sitt badkar, med ett sovande litet barn i rummet bredvid. Rör det sig om en olycka - eller om ett till synes perfekt genomfört mord?
När Jane Tennison befordras till kriminalassistent i Londondistriktet Bow Street drabbas hon direkt av inre konflikter. Hennes långt mer erfarna kollegor rör sig snabbt från det ena fallet till det andra, medan Jane ofta tvivlar på deras slutsatser. När hon blir involverad i ett fall som rör en rad våldtäkter tvingas Jane sätta sitt eget liv på spel i sökandet efter svar. Ska hon anpassa sig till polisdistriktets allmänna linje - eller riskera sin position genom att trots allt söka sanningen?"


---

Gillade Dolda mördare lika bra som första boken. Tycker om hur handlingen tar sig fram i sakta mak. Det är ingen rafflande snabb kriminalberättelse, men i det här fallet behöver det absolut inte vara det heller. Tycker att författaren beskriver karaktärerna, Londonmiljöerna och jargongen inom poliskåren på en utomordentligt sätt. Gillar också hur man får följa brottsfallen och utredningen. Tycker om detta riktigt skarpt så kommer det någon fortsättning så kommer jag absolut att läsa den. 


Betyg: 4 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar