onsdag 11 april 2018

VirtNet-spelen Nivå: Slutstrid


Titel: Nivå: Slutstrid
Serie: VirtNet-spelen
Författare: James Dashner
Översättare: Ylva Spångberg

Bokförlag: Semic
Format: Kartonnage
Utgiven: 2017
Antal sidor: 303
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack Bokförlaget Semic för boken!

Då är Nivå: Slutstrid läst. Detta är tredje och sista delen i VirtNet - spelen av James Dashner.

Så här står det om boken:

"Michael levde sitt liv på VirtNet – en virtuell värld som tar över alla sinnen. Men när han mötte VirtNets mörkaste dimensioner suddades gränsen mellan spel och verklighet ut fullständigt. Hela hans liv kastades omkull.
Hackern Kaine har nästan lyckats med sin plan för att ta över världen. Om Michael och hans vänner inte lyckas stoppa honom kommer tusentals att dö. Men det finns någon ännu mäktigare som står bakom Kaine. Vem?
Hur ska Michael och hans vänner lyckas när de inte vet vem de kan lita på? När de inte ens vet vad som är verkligt?"

---

Jag har tidigare läst Maze Runner-serien av Dashner, vilken jag gillade. VirtNet-spelen har också varit jättespännande men väldigt annorlunda. Här befinner vi oss i en högteknologisk framtid. Människor lever mycket i spelets värld, och den är så verklig så ibland är man osäker på vad som är verkligt och vad som är på nätet. I denna serien så jagar Michael och hans vänner hackern Kaine för att rädda världen. Men de kan inte vara säkra på att han är den skyldiga eller om andra starka krafter ligger bakom försöken att ta över världen. I denna avslutande del fortsätter jakten. Det är otroligt spännande och man får sig en funderare på om verkligheten skulle kunna bli så här. Tekniken går ju trots allt framåt med en rasande fart. Men som sagt väldigt spännande. Gillade ni Maze Runner-serien så gillar ni säkert även denna. Kan varmt rekommenderas både för målgruppen 12 - 15 år, men även för oss som är äldre.


Betyg: 4 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar