torsdag 26 april 2018

Hett i hyllan #141


Torsdag igen och så klart så är det Hett i hyllan hos Bokföring enligt Monika. Där skall vi dela med oss av de där böckerna som stått och samlat damm i eviga tider.

Veckans bok hos mig är Bombmannens testamente av Lena Ebervall och Per E Samuelson. Denna pocketbok gavs ut 2015 av Pocketförlaget. Köpte den efter det någon gång och sedan dess har den stått i hyllan.

Så här står det om handlingen:

"Om kedjan av händelser som ledde fram till Palmemordet
Han var en alldeles vanlig man. En medelsvensson med bil, sommarstuga och båt. En alldaglig tjänsteman, närmast småtokig.
Men så drabbade orättvisan honom i form av en felaktig skatteskuld. Och det blev starten på en räcka händelser som skulle leda till det mest omtalade brottet i modern tid i Sverige.
Fast det var inte bara de nitiska och oförlåtande skatt- masarna som vände upp och ner på Lars Tingströms liv. Det fanns en kvinna med i spelet också. Hon var hans livs stora kärlek. Och om det inte varit för hennes svek hade kanske ödet gestaltat sig annorlunda för en väldig massa människor.
Lars Tingström drevs från sitt ordentliga tjänstemannaliv till Kumlabunkern, han blev Bombmannen med hela svenska folket, han var skyldig till flera människors död och han tvingades av omständigheterna rakt in i armarna på
en av Sveriges farligaste personer. På Kumla lades grunden till en ödesdiger vänskap som skulle krossa det svenska folkhemmet för gott."7 kommentarer:

 1. Jag har en av deras andra böcker som hyllvärmare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tidigare läst Mördaren i folkhemmet och den var otroligt intressant.

   Radera
 2. Känner varken till författare eller bok. Är det alltså verkliga händelser, eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att den bygger på verkliga händelser om jag inte har fel.

   Radera
 3. Den känner jag inte till.

  SvaraRadera
 4. Låter intressant men är helt okänd för mig. Den går nog att ta sig igenom i sommar.

  SvaraRadera