söndag 30 september 2018

En smakbit på söndag - Britas Resa


Ja då är det söndag och sista dagen i september. Hos Flukten fra virkeligheten är det dags att dela med sig en smakbit ur boken man för närvarande läser.

Just nu läser jag två böcker och den ena är Britas resa av Sven Wollter. Har snart hunnit halvvägs och jag gillar den riktigt mycket. Så här låter min smakbit:

"Brita var tjugotre år gammal, en kvinna med stark inegritet och utrustad med ett väl utvecklat sunt förnuft, men även med en passionerad kroppslighet. Tobbe var knotig och knuten, tänkte mycket men hade svårt att ge sig hän. han var en blyg pojke från en småstad i norr och att då hamna i lag med en eldkula som Brita var överväldigande. Och svårt. Att bara ge upp och låta sig föras med, hänföras. Det var Brita som fick ta ledningen i sängen, fastän hon var så gott som oskuld. Eskil från Frånö, den ömsinte Eskil som glidit ur hennes famn och försvunnit över havet var hennes enda erotiska erfarenhet och den hade varit fin men fumlig. Nu handlade det om brånad, uppflammad i vinterns kallaste månad, som en vådeld en torrsommar i Ångermanlands inland."


7 kommentarer:

 1. Jag kände inte till att Wollter skrivit någon bok, en roman? Tack för smakbiten

  SvaraRadera
 2. Den här kände jag inte till. Sett boken Hon, han och döden men inte läst något av Sven Wollter. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten! Kände inte till att Sven Wollter skrev böcker.

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten. Den boken kände jag alls inte till.

  SvaraRadera
 5. Sven Wollter? Tänk, jag har helt missat att han skriver böcker.

  SvaraRadera
 6. Ångermanlands inland... låter som ett eko av Torgny Lindgren. visste inte att Sven Wollter skrivit en roman. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten. Den mannen är verkligen allround. Med tanke på allt Sven Wollter varit med om skulle han kunna "redovisa" på åtskilliga sätt. Jag tror jag sätter upp den boken på min kommande beställningslista till Almedalsbiblioteket.

  SvaraRadera