torsdag 27 september 2018

Hett i hyllan #163


Jaha, så här på torsdagen så innebär det att det åter är dags för Hett i hyllan hos Bokföring enligt Monika. Där skall vi dela med oss av de där böckerna som stått och samlat damm i eviga tider i våra bokhyllor.

Veckans bok hos mig är Kretsen av Veronica von Schenck. Min upplaga är från Månpocket och den är tryckt 2010. Denna som många andra i min bokhylla kommer från en reakorg på EKO för flera år sedan. Eftersom det verkar finnas en bok före denna så har den inte blivit läst. Kanske skulle försöka få tag i den tidigare boken och läsa båda.

Så här står det om handlingen:

"Sedan profileringen av änglamördaren har uppdragen varit i det närmaste obefintliga.Relationen till Rickard gör Althea tveksam till att ta de uppdrag hon blir erbjuden i NewYork.Men så mördas en ITtekniker på Lindsteinska banken där Altheas väninna Emelie är säkerhetsansvarig. Den mördade mannen hittas på en bakgata, skjuten och med ett tarotkort - djävulen - instucket i munnen. I samma veva upptäcks ett omfattande dataintrång, miljontals kronor har stulits från banken under lång tid.Ytterligare ett mord sker, återigen lämnas ett tarotkort i den mördades mun. Polisen misstänker att en seriemördare härjar och vänder sig till Althea. Samtidigt blir det inbrott på Emelies kontor och hårddiskar kraschar till höger och vänster. Vem, eller kanske vilka, är det som Althea och Emelie har att göra med egentligen?"5 kommentarer:

 1. Den boken känner jag inte till men den låter ju spännande!

  SvaraRadera
 2. Jag säger detsamma. Jag har inte hört talas om den här boken. Men det låter onekligen spännande.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att jag känner igen författarnamnet, men jag har inte läst något av henne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon har visst skrivit några barn/ungdomsböcker också.

   Radera
 4. inte hört om boken, men verkar lite intressant.

  SvaraRadera