onsdag 19 september 2018

Stormsystern


Titel: Stormsystern
Serie: De sju systrarna
Författare: Lucinda Riley
Översättare: Johanna Svartström
Bokförlag: Bazar
Format: Inbunden
Utgiven: 2018-05
Antal sidor: 579
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Bazar Förlag för boken!

Stormsystern av Lucinda Riley är den andra boken i serien De sju systrarna. Serien handlar som sagt om ett gäng systrar som alla har adopterats som små av den lite mystiske adoptivfadern Pa Salt. När adoptivfadern avlider så efterlämnar han var sin ledtråd till alla döttrar ifall de vill söka efter sitt ursprung. I denna bok får vi läsa om Allys berättelse där ledtrådarna leder henne till Norge.

Så här står det om handlingen:

"Den begåvade seglaren Ally D'Aplièse är mitt i förberedelserna inför ett av världens mest utmanande tävlingsrace när nyheten om hennes fars död når henne. Hon tar farväl av sitt livs kärlek, en man hennes familj inte vet existerar, och skyndar tillbaka till sitt barndomshem, ett förtrollande château där hon och hennes fem systrar - alla adopterade som nyfödda - växte upp. När systrarna samlats tilldelas de alla varsin ledtråd som ska leda dem i sökandet efter sina ursprung.

Efter en fruktansvärd olycka lämnar Ally haven. Den ledtråd hon fått av sin döde far leder henne till Norge, och omgiven av den majestätiska skönheten i ett okänt fädernesland upptäcker Ally en etthundra år gammal historia om Anna Landvik, en begåvad sångerska med en överraskande koppling till kompositören Edvard Grieg. Men ju mer Ally lär sig om Anna, ju mer börjar hon ifrågasätta vem hennes adoptivfar, Pa Salt, egentligen var - och varför hennes sjunde syster saknas.

Lucinda Rileys spännande berättelse för samman två starka kvinnor, åtskilda av ett decennium, och väver ihop deras liv i en oförglömlig roman om familj, kärlek och identitet."


---

Jag gillade första boken i serien jättemycket, men måste säga att denna bok var ännu bättre. I denna bok får vi följa Ally och vad som händer henne i nutid och parallellt så får vi gå några generationer bakåt i tiden. Detta tidshopp gör berättelsen så intressant. Något annat som jag tycker mycket om är att det finns hänsyftningar till gammal litteratur och gamla musikkompositioner. Det är verkligen min grej. I denna berättelsen var det jätteintressant både att följa de underbara och de tragiska händelser som händer Ally, det är även fantastiskt trevligt att följa den unga Anna under 1800-talets senare hälft då hon flyttar för att få möjlighet att utvecklas som sångerska, och vad som senare händer henne. 

Berättelsen är både intressant och på flera ställen otroligt känslosam. Jag älskade varje sekund av läsningen. Nu längtar jag så klart på att läsa nästa del i denna fina serie.


Betyg: 5 / 5

3 kommentarer: