tisdag 25 september 2018

Veckans topplista v.39 - Crimetime: Bästa svenska deckare


Eftersom Crimetime Göteborg går av stapeln i helgen i samband med Bokmässan så tycker Johannas Deckarhörna att det passar bra att vi tipsar om våra svenska deckarfavoriter hittills i år. Jag har läst ganska lite crime i år och har bara läst fyra svenska författare, så jag klämmer in en översatt på slutet. Fyra av den är utgivna i år en en gavs ut förra hösten.

1. Prästens lilla flicka av Susan Casserfelt. Första delen i en deckarserie som utspelar sig vid Höga Kusten.

2. Judasvaggan av Caroline Engvall. Andra boken om journalisten Lovisa Ling och och polisen Ulrika Stenhammar. En ruggig berättelse där övergrepp på barn är i fokus.

3. Annabelle av Lina Bengtsdotter. En otroligt intressant deckare som handlar om hur kriminalinspektör Charlie Lager återvänder till sin hemort Gullspång för att hjälpa till med en mordutredning.

4. 1793 av Niklas Natt och Dag. Här är en ovanlig deckarhistoria. Berättelsen utspelar sig runt Stockholm och året är 1793.

5. Så till den översatta boken. Det är Rökridå av Krysten Ritter. Här debuterar skådespelerskan Krysten Ritter som bokförfattare, och det gör hon bra. En spännande och intressant berättelse. Huvudkaraktären är miljörättsjurist och hon utreder ett företag i sin gamla hemstad.

 

10 kommentarer:

 1. inte läst någon av dessa, tack för tips.

  SvaraRadera
 2. Tyckte mycket om Annabelle, ser fram emot uppföljaren.

  SvaraRadera
 3. Jag har läst märkligt få av alla svenska deckare som listas den här veckan. Speciellt med tanke på att det är det jag läser :)

  SvaraRadera
 4. Bestämmer mig mer och mer säkert för att läsa 1793.

  SvaraRadera
 5. har inte läst någon av dina böcker. men jag har köpt 1793. Annabelle är jag nyfiken på

  SvaraRadera
 6. Annabelle tyckte jag mycket om, liksom Rökridå som var överraskande bra. Judasvaggan började jag läsa, men kunde bara inte fortsätta, det var alldeles för hemskt med småbarn inblandade.

  SvaraRadera
 7. 1793 nämner många, ännu en bok man borde läsa alltså... ;)

  SvaraRadera
 8. Kan inte bestämma mig om jag ska läsa 1793 men är ganska lockad...

  SvaraRadera
 9. Rökridå står och väntar på mig i hyllan så den blev jag lite mer sugen på nu men jag verkar vara den enda som inte riktigt uppskattade Niklas Natt och Dags 1793.

  SvaraRadera