onsdag 21 november 2018

En bokhandlares dagbok


Titel: En bokhandlares dagbok
Författare: Shaun Bythell
Översättare: Andreas Vesterlund
Bokförlag: Natur & Kultur Allmänlitteratur
Format: E-bok
Utgiven: 2018-05
Antal sidor(fysisk bok): 335
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Natur & Kultur för boken!

Läste nyss ut En bokhandlares dagbok av Shaun Bythell. Blev jättenyfiken på boken när jag såg att den skulle komma ut och när jag insåg att det var en bok som utspelade sig i en bokhandel för begagnade böcker.

Så här står det om boken:

"I den idylliska småstaden Wigtown driver Shaun Bythell The Bookshop, Skottlands största bokhandel för begagnade böcker. Till hans butik - där över 100 000 böcker trängs i en lokal med vindlande korridorer och sprakande eldstäder - färdas mängder av bokläsare från när och fjärran för att dyka ner i bibliofilernas eget Atlantis. Eller?

En bokhandlares dagbok är en underhållande memoarbok om en bokhandlares vedermödor på 2010-talet. Med hjälp av excentriska kunder och besvärliga anställda guidar Shaun Bythell genom en bokvärld full av absurda historier och märkliga levnadsöden. På sina resor bland auktionshus och dödsbon tar han med oss på jakt efter de försvunna klassiker och läsupplevelser som måste finnas därute. Om någon vill betala för dem? Det är en annan fråga." 

---

I den här boken så är det författarens själv som beskriver sitt liv och sitt arbete i den egna bokhandeln i dagboksform. Vi får stifta bekantskap med kunder, med hans udda personal, med arbetet i butiken och hur han hittar böcker till sin bokhandel för begagnade böcker.

Tyckte definitivt om boken. Intressant med arbetet och mysigt med bokreferenser, och vissa kunder är klockrent beskrivna. Men att läsa om detta i dagboksform var inte riktigt min grej. Det kändes som om det blev en hel del upprepningar och det tog lite udden ur det hela. Men det var ändå så okej att jag läste klart hela boken.


Betyg: 3,5 / 54 kommentarer:

 1. Va synd, då tror jag inte det är något för mig heller

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. (kanske en bok man ska läsa något kapitel ur ibland)

   Radera
  2. Ja man skall kanske inte läsa hela på en gång som jag gjorde.

   Radera