torsdag 13 juni 2019

Hett i hyllan #200


Då är det torsdag igen och dags för Hett i hyllan hos Bokföring enligt Monika. Där skall vi visa upp de där böckerna som stått och samlat damm i bokhyllan i eviga tider.

Min bok den här veckan är Bara människor av Anne Liljeroth. Den här boken kommer jag inte ihåg om jag köpte i den lokala bokhandeln eller om jag beställde den via nätet. Boken är i pocket och den är utgiven 2014. 

Så här står det om handlingen:

"Journalisten Saga Widerbeck bestämmer sig för att flytta tillbaka till sin barndomsstad i ett försök att hitta sina rötter, och snart låser hon upp dörren till en lägenhet på Smedjegatan 6. Med sig har hon en plan för att göra upp med de personer som en gång sårade henne. Plötsligt står hon öga mot öga med sina nya grannar, Patrick Swedmark, Per Norder, fröken Andersson och Wille Weber, alla med sina egna historier och motiv. Saga vill få dem att minnas vad de gjorde, och också se henne som den hon är idag. Men saker och ting blir inte riktigt som hon tänkt sig. Bara människor är en roman som handlar om livets motsatser, om förutfattade meningar och om behovet av upprättelse. Den handlar om konsten att glömma, gå vidare och förlåta. Men framför allt är Bara människor en historia som inte lämnar sin läsare oberörd. Hur ska det egentligen gå för dem som bor på Smedjegatan 6"8 kommentarer:

 1. Den har jag också oläst i hyllan :)

  SvaraRadera
 2. Den har jag läst och har för mig att jag tyckte om den.

  SvaraRadera
 3. Verkar kunna vara bra. Jag har aldrig läst något av Anne Liljeroth.

  SvaraRadera
 4. Jag har läst andra av henne men kommer inte ihåg om jag läst denna.

  SvaraRadera
 5. Hade den länge i ljudboksappens ”bokhylla” men kom mig aldrig för att lyssna på den. Klickade bort den till slut. Vet inte varför den aldrig riktigt lockade.

  SvaraRadera
 6. Är kanske lite sen in här men jag tyckte den här boken lät intressant. :) Ska skriva upp den.

  SvaraRadera
 7. Jag tyckte om boken och det finns även en fortsättning på den!

  SvaraRadera