torsdag 20 juni 2019

Hett i hyllan #201


Nu är det torsdag igen och det är åter dags för Hett i hyllan hos Bokföring enligt Monika. Där skall vi visa upp de där böckerna som stått och samlat damm i våra hyllor i eviga tider.

Veckans bok heter Med Albert i baksätet och den är skriven av Homer Hickam. Boken är i pocket och gavs ut 2016. Jag köpte boken eftersom den verkar så mysig. Men trots detta så står den ändå oläst fortfarande.

Så här står det om handlingen:

"Elsie Lavender och Homer Hickam går i samma highschoolklass i kolrika West Virginia under den stora depressionen i slutet av 1920-talet. Homer friar, Elsie tackar nej och flyttar till Florida där hon förälskar sig i skådespelaren Buddy Ebsen. Hennes dröm om en framtid med Buddy stannar vid en dröm när han drar till New York. Elsie återvänder hem och gifter sig med Homer. I stället för glamorös skådespelarhustru är Elsie nu fru till en kolarbetare. Men hon blir ständigt påmind om det ljuva livet i Florida på grund av Buddys något udda bröllopspresent till Elsie: en alligator vid namn Albert. Elsie låter Albert bo i husets enda badrum. När alligatorn en dag hugger tag i Homers byxor och skrämmer livet ur honom, ställer han ett ultimatum till sin fru: Du får välja antingen mig eller Albert. Elsie inser att det enda rätta är att sätta Albert i baksätet och köra honom tillbaka hem. Med Albert i baksätet är en underhållande, galen och ibland lite tragisk berättelse om ett ungt pars 1000 mil långa äventyr med en alligator i baksätet."4 kommentarer:

 1. Den har jag läst och tyckte den var helt OK!

  SvaraRadera
 2. Den har jag hört en del om, bra saker faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den låter ju väldigt trevlig. Hoppas på det.

   Radera