söndag 30 juni 2019

Skymning


Titel: Skymning
Serie: Warriors: Den nya profetian
Författare: Erin Hunter
Översättare: Lena Olsson
Bokförlag: Bokfabriken
Format: Kartonnage
Utgiven: 2019 - 04
Antal sidor: 344
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Bokfabriken för boken!

Ja då är nästa bok i Warriors-serien läst. Det är femte boken i Den nya profetian och den heter Skymning. Det är som vanligt författarkollektivet Erin Hunter som skrivit boken och den är riktad till åldersgrupp 9 - 12 år.

Så här står det om handlingen:

"Innan det kan råda frid kommer blod spillas  och sjön färgas röd.
Det nya hemmet vid sjön för med sig nya problem för de modiga katterna. Tidigare okända faror lurar i skymningen och de klaner man tidigare stått nära beter sig plötsligt fientligt. Samtidigt som motsättningarna mellan klanerna fördjupas står Eldstjärnas döttrar inför svåra beslut. De val de gör kan påverka åskklanen i generationer framöver. När en oväntad fiende förbereder sig för att slå till behövs deras mod och styrka mer än någonsin om klanen ska överleva."

---

Det var så otroligt trevligt att  fortsätta läsa denna fantastiska barn/ungdomsserie där handlingen rör fyra kattklaner i skogen. I Den nya profetian som jag hunnit en bit in i så kretsar handlingen kring en ny generation katter, även om några äldre fortfarande finns med. Eftersom det är inne i en serie så kan jag inte berätta för mycket för att inte avslöja något, men det är som vanligt väldigt charmigt, spännande och rörande. Ja en helt fantastisk bok. Jag rekommenderar varmt både stora och små att läsa den här boken och serien för det är så otroligt läsvärt.


Betyg: 5 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar