tisdag 18 juni 2019

Veckans topplista v. 25 - Historiska romaner


Då är det tisdag igen och det är åter dags för Veckans topplista hos Johannas Deckarhörna. Veckans tema gillar jag. Vi skall lista historiska romaner vilken är en av mina favoritgenres.

1. Mina drömmars stad av Per Anders Fogelström. Detta är första boken i hans fantastiska Stads-serie som utspelar sig i Stockholm. Serien startar 1860 och vi får följa några generationer människor under ca 100 år.

2. Barnbruden av Anna Laestadius Larsson. Detta är första boken i en serie där handlingen börjar 1774. På en båt på väg till Sverige befinner sig Hedvig Elisabeth Charlotta, en femtonårig flicka som kommer att bli den yngsta kungliga bruden i Sverige genom tiderna.

3. Miraklet av Emma Donoghue. Boken utspelar sig på den irländska landsbygden på 1800-talet. Den handlar om Anna som är 12 år och uppvuxen i en religiös familj. Familjen tror att Anna är utvald av gud att bli Irlands första helgon på över 500 år.

4. Stäppens krigare av Conn Iggulden. Detta är första boken i hans Erövrar-serie. Serien tar sin början på 1200-talet och handlar om Djingis Kahn och hans ättlingar. Djingis Kahn var historiens största erövrare.

5. Svärdet och spiran av Ken Follett. Detta är första boken i författarens Katedral-serie. Handlingen börjar på 1100-talet och utspelar sig till stor del i ett krigshärjat England.

 

19 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja lite varierad handling och alla väldigt läsvärda.

   Radera
 2. Svar
  1. Jag har tänkt fortsätta läsa serien under sommaren.

   Radera
 3. Miraklet står på läslistan i år, den är med i min boktolva.

  SvaraRadera
 4. Svärdet och Spiran är med på min lista också! Jag har läst Igguldens böcker om Julius Caesar och tro att jag läst dem om Djingis Kahn också, men det var ett tag sedan. Har bara läst den första boken i Stad-serien men tänkte fortsätta med resten i sommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har också läst Igguldens serie om Julius Caesar och har läst första boken i serien om Rosornas krig.

   Radera
 5. Barnbruden har jag sett lite varstans, så den blir jag lite nyfiken på. Ken Follett har jag ännu inte läst något av men har hört mycket gott om honom. Miraklet har jag oläst i hyllan. Tack för fina tips! :)

  SvaraRadera
 6. Mina drömmars stad är den enda jag läst. Laestadius har jag på vänt. Iggulden och Follett borde jag nog testa.

  SvaraRadera
 7. Svärdet och Spiran funderade jag på. Nu blev det en annan av Follett

  SvaraRadera
 8. Mina drömmars stad har jag läst. Barnbruden står i hyllan. Tror mig ha sett en TV - serie med Folletts bok som underlag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har gjorts tv-serie av de två första böckerna i Folletts serie.

   Radera
 9. Mina drömmars stad var en fin läsupplevelse, fast länge sedan. Barnbruden funderar jag på att läsa.

  SvaraRadera
 10. Mina drömmars stad är en av mina absoluta favoritböcker! De andra du nämner har jag dock inte läst.

  SvaraRadera
 11. Att jag inte tänkte på Fogelström!!! Barnbruden har vi gemensam.

  SvaraRadera
 12. Inte läst någon av dessa, Miraklet låter spännande. Tack för tips!

  SvaraRadera