tisdag 11 juni 2019

Kvinnan som jagade ensam


Titel: Kvinnan som jagade ensam
Författare: Magnus Jonsson
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2019-03

Antal sidor: 409
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Modernista för boken!

Kvinnan som jagade ensam är läst. Det är tredje boken I Hatet-trilogin av Magnus Jonsson.

Så här står det om handlingen:

"Linn Ståhl har bestämt sig för att aldrig mer samarbeta med Stockholmspolisen. Men när en av hennes tidigare vänner från Antifascistisk aktion söker upp henne i ett känsligt ärende och kort därefter återfinns död, kan hon inte undvika att bli involverad.
Linn går motvilligt med på att ännu en gång bistå kriminalpoliserna Rickard Stenlander och Erik Svensson i en svår och mångbottnad utredning. Samtidigt slits hon mellan dubbla lojaliteter: hon inser att AFA behöver hjälp utifrån, men är inte beredd att avslöja organisationens olagliga aktiviteter för polisen.
För att inte behöva förråda någon startar Linn en parallell utredning och påbörjar på egen hand jakten på den misstänkta infiltratör som verkar avrätta AFA-medlemmar en efter en. Spåren leder henne till Danmark, till människor som redan tidigare velat se henne död."


---

Det här var verkligen en spännande avslutning på en trilogi som jag verkligen gillat. Linn Ståhl blir åter indragen i spännande och skrämmande händelser och går motvilligt med på att samarbeta med polisen. Men hon håller sig inte på mattan utan börjar forska i saker och ting på egen hand.
   Det blir spännande. Många saker är svåra att få grepp om, så hur allt hänger ihop är inte helt självklart. Det blir i alla fall många kringelikrokar innan boken och serien till slut får sitt spännande avslut. Klart läsvärd.


Betyg: 4 / 5
 

2 kommentarer:

  1. spännande och läskig nutidshistoria

    SvaraRadera
  2. Det låter som en spännande bok och trilogi! Jag kände inte till den.

    SvaraRadera