onsdag 27 november 2019

Blod och ben


Titel: Blod och ben
Serie: Bravelands #3
Författare: Erin Hunter
Översättare: Elin Rosén
Bokförlag: Bokfabriken
Format: Inbunden
Utgiven: 2019-06
Antal sidor: 322
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus

Nu har jag äntligen läst del tre i Bravelands-serien av Erin Hunter. Blod och ben heter boken. Den är en bok för åldersgrupp 9 - 12 år.

Så här står det om boken:

"Hör du vrålen från Bravelands?
En elefant med en mäktig gåva.
Ett lejon som färdas längs en farlig väg.
En babian, insnärjd i sanningen.  
En allomfattande ondska breder ut sig. En mördare leder nu savannens djur. Elefanten Himmel leder sin flock i en desperat jakt efter Bravelands rättmätige ledare medan babianen Gadd tvingas fly från sina gamla vänner och lejonet Orädd en gång deras vän har blivit förvillad av en tyrann. 
Balansen i Bravelands är på väg att förstöras för evigt om inte rovdjur, bytesdjur och asätare klarar av att förena sig en gång för alla."

...

Alla som följt mig ett tag vet väl vid det här laget att jag hittills älskat allt jag läst av författarkollektivet Erin Hunter. Denna bok var inget undantag. Här i tredje delen i Bravelands-serien så är det obalans på savannen. Djur dödas och fel djur har utropat sig själv till ledare. Det här blir en spännande berättelse där djuren får kämpa hårt. Det är de onda mot de goda.
   Jag älskar hur miljön är beskriven. Man kan riktigt höra läten och känna dofter, Älskar verkligen karaktärerna också. Det är så lätta att fästa sig vid, eller för den delen tycka illa om. En helt underbar bok som var svår att släppa. Längtar redan efter nästa bok i serien. Är du vuxen och tvekar att läsa för att boken är för barn. Glöm det och läs ändå. Alla Erin Hunters böcker är så värda att läsa.


Betyg: 5 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar