onsdag 13 november 2019

Nonfiction on Booktube Tag

När jag för några dagar sedan skrev här på bloggen att jag tyckte att jag behövde mer variation på inläggen så tipsade bloggen Mitt bokintresse mig om en Tag som booktubern abookolive håller i. Tagen handlar om att läsa nonfiction. Låter onekligen trevligt. Jag har inte någon booktub-kanal men tycker ändå att det verkar roligt att svara på frågorna.

Här kan ni se abookolives video:


Så här lyder frågorna:

1. How much nonfiction do you read?
Jag skäms att säga det men nuförtiden blir det inte så många. När jag var ung och även före jag startade bokblogg så läste jag väldigt mycket nonfiction. Men när jag började följa andra bokbloggar och även Booktubekanaler så fick man så mycket tips på skönlitterära böcker och ungavuxna-böcker så det har tagit över en hel del hos mig. Men någon nonfiction emellanåt blir det fortfarande.

2. What kind of nonfiction videos do you make/ do you WANT to make on Bookbube?
Jag har ju ingen Booktube-kanal så jag gör ju inte videos. Men läser jag nonfiction så skriver jag om boken på bloggen, jag visar även upp den på Instagram och ger den betyg på Goodreads.

3. What´s your favorite sub-genre of nonfiction?
Det finns många ämnen som intresserar mig men jag tror att de jag helst väljer är True Crime, reseskildringar, historia, biografier/memoarer och politik.

4. Do you have a favorite nonfiction book?
Jag har otroligt svårt att välja en så det får bli fyra som jag tycker är intressanta, och det är: Min far hade en dröm av Barack Obama, Fallet Thomas Quick: att skapa en seriemördare av Hannes Råstam, Från Holmes till Sherlock av Mattias Boström och Jag vill fan leva av Karin Björkegren Jones.

 

5. What do you think keeps people from wanting to read more nonfiction?
Jag tror att många tror att nonfiction oftast är väldigt torra och tråkig böcker att läsa.

6. Why do you like nonfiction?
Det finns så många intressanta ämnen och så många intressanta personer som man vill veta mer om. Jag älskar att lära mig nya saker vilket är den största orsaken till att jag läser denna typ av böcker.

7. What´s a nonfiction book you read becaus of Booktube?
Då får jag nog svara Barack Obamas bok. Kom inte ihåg om jag såg den på Booktube eller på någon Bokblogg.

8. What´s the best nonfiction book you,ve read lately?
Nu var det ett bra tag sedan jag läste någon nonfiction, men de senaste två som jag läst som var intressanta var Männen i Kreml: Inifrån Putins hov av Michail Zygar och Fallet Samir av Anders Johannsson & Samir Sabri.


9. What are some of your nonfiction reading goals?
Jag vill hitta tillbaka till att läsa mer nonfiction, som jag gjorde förr. Åtminstone skulle jag vilja läsa en bok i månaden till att börja med.

10. What´s your advice for incorporating more nonfiction into your reading diet?
Ett sätt är väl att börja med något ämne som man är brinner för. Eller så kan man göra som bloggen Mitt bokintresse nämnde, börja med några romaner som bygger på verkliga händelser då kanske intresset väcks. Mördaren i folkhemmet som hon nämnde är ett bra förslag. Det handlar om ett svenskt rättsfall. En annan bra bok som jag kan tipsa om är En officer och spion som handlar om den omtalade Dreyfusaffären från slutet av 1800-talet. 


BONUS: Give some recommendations of nonfiction Booktube channels that you love?
Det finns inga Bookbube kanaler som jag följer som bara läser nonfiction, men jag har några favoriter som läser väldigt brett och som även tipsar om nonfiction på sina kanaler, Det är: The Book Castle, MercysBookishMusings, Jen Campbell och Kendra Winchester.
 


3 kommentarer:

  1. True crime är verkligen intressant att läsa om.

    SvaraRadera
  2. Kul att läsa dina svar, om jag inte hade läst de som du nämner så vill jag läsa dem, just Fallet Samir har jag lånat från biblioteket.

    SvaraRadera
  3. Very nice article, I enjoyed reading your post, very nice share, I want to twit this to my followers. Thanks!. Kumkum Bhagya

    SvaraRadera