tisdag 26 november 2019

När repet brister


Titel: När repet brister
Författare: Belinda Bauer
Översättare: Nils Larsson
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2019-05
Antal Sidor: 347
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus

När repet brister är nog den femte boken av Blinda Bauer som jag läst. Gillar hennes böcker riktigt mycket. De är alltid mörka och spännande, det gällde även för denna bok. 

Så här står det om handlingen:

"»Nu är det Jack som bestämmer«, sa deras mamma innan hon gick för att hämta hjälp. »Jag är strax tillbaka.« Elvaårige Jack och hans två systrar sitter kvar i den kvalmiga bilen, där de småbråkar och gnäller och leker Ett skepp kommer lastat medan de väntar på sin mamma. Men deras mamma kommer inte tillbaka. Aldrig någonsin. Och Jacks och hans systrars liv förändras för all framtid.
Tre år senare vaknar den gravida Catherine While med en otäck känsla av att någon befinner sig i huset. Kort därefter hör hon ett ljud som bekräftar hennes misstankar. Catherine lyckas skrämma bort inkräktaren, men när hon återvänder till sovrummet väntar en obehaglig överraskning vid hennes säng. En kniv och ett kort meddelande: »Jag kunde ha dödat dig.« 
Mot bättre vetande väljer Catherine att inte polisanmäla inbrottet och hon berättar inte heller om det för sin man. Catherine blir inte kvitt oroskänslan, men har ingen aning om att hon nu dragits in i en historia som tog sin början en varm augustidag för tre år sedan, då en pojke och hans två systrar såg sin mamma för sista gången."


---

Var ett tag sedan jag läste Belinda Bauer sist och jag hade nästan glömt bort hur man brukar sugas in i hennes berättelser. Så gjorde man även med denna. Det var som vanligt väldigt mörkt och så otroligt sorgligt. Fastnade för karaktärerna på en gång. Man känner verkligen med de tre barnen som figurerar i handlingen. Man förstod ganska tidigt i boken vartåt det drog, men det gjorde mig inte så mycket eftersom jag tyckte att det hela var så spännande och intressant. Absolut en bok värd att läsa om man gillar spänning. 


Betyg: 4 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar