torsdag 27 februari 2020

Hett i hyllan v.9, 2020


Nu var det ett bra tag sedan jag deltog i Hett i hyllan hos Bokföring enligt Monika, men idag hänger jag på. Här skall vi visa de där böckerna som stått och samlat damm i eviga tider.

Veckans bok blir Tordyveln flyger i skymningen av Maria Gripe. Vet inte exakt när jag köpte den, men den här upplagan är tryckt 2015 och den har stått flera år i bokhyllan så det var väl strax efter det någon gång. Har läst andra böcker av Gripe tidigare som jag gillar så varför jag inte läst denna vet jag inte. Den är säkert jättebra.

Så här står det om handlingen:
" När Jonas, Annika och David vattnar blommor på Selanderska gården hittar de gamla brev, skickade till en Emelie som levde på 1700-talet. I breven står det om en tretusenårig egyptisk staty i Ringaryd, där de bor. Finns den kvar, och i så fall var? Från en inspelning på ett av Jonas band hörs viskningar som leder dem närmare statyn. Andra märkliga saker sker, som att de blir uppringda av en gammal dam som vill spela schack i telefon, vem är hon? Och har den märkliga blomman ett eget liv?
Vad är det som påverkar historiens gång? Slumpen, viljan eller något annat?Det här är den fantastiska berättelsen om några ungdomar i Ringaryd i Småland. Och om hur två till synes tillfälliga händelser gör att saker i det förflutna rullas upp på nytt och slutligen avslöjas."
4 kommentarer:

  1. Den finns oläst i min bokhylla också!

    SvaraRadera
  2. Den läste jag 2018. Jag var nyfiken för jag hade hört något avsnitt av den som radioföljetong eller sommarlovsradioteater för länge sedan. Ok, tyckte jag.

    SvaraRadera
  3. Den realtidsläste jag för någon sommar sedan :) Tyckte mer om den när jag var ung.

    SvaraRadera