fredag 21 februari 2020

Station K


Titel: Station K
Serie: Fjärilspojken
Författare: Peter Stjernström
Bokförlag: Bladh by Bladh
Format: Inbunden
Utgiven: 2019-03
Antal sidor: 383
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus

Station K av Peter Stjernström är en fristående fortsättning på författarens serie Fjärilspojken. Har inte läst de två tidigare böckerna men skall absolut göra det. De ligger redan i varukorgen på Adlibris😄


Bokens första mening: "Om du tycker att slingrande reptiler med kluvna tungor och kalla ormögon är det vidrigaste som finns, då har du inte varit på Huggormsholmen, åtminstone inte sedan öns nya invånare jagade iväg kräldjuren för ett antal år sedan."


Så här står det om handlingen: "När det otänkbara blir fullt möjligt...  
Lovisa Andersson var en gång en fullt fungerande person som av någon anledning tappade greppet om livet. Hon lämnade man och barn och är nu hemlös med en mängd katter som enda sällskap.       
Hennes dotter Petra jobbar på ett läkemedelsbolag och är på väg upp i karriären. Hon väntar barn men det uppstår märkliga komplikationer kring graviditeten, komplikationer som väcker frågor om mammans förflutna. Petras jakt på svar leder längst ut i den vackra men öde ytterskärgården utanför Stockholm där det gömmer sig en dyster holme med en grym historia. Förr fanns en hemlig militäranläggning där vars skoningslösa forskningsexperiment till varje pris måste hållas mörklagda.        
Vad hände egentligen Petras mamma? Vad har kustjägare med parasitsjukdomen toxoplasmos att göra? Och vad vill den extremt viljestarke katten Fabian?  Allt verkar hänga ihop..."


Hur var boken:  Otroligt spännande berättelse om ett forskningsprojekt som gått snett. Drogs in i storyn snabbt och sedan var jag fast. Gillar karaktärerna och miljön. Vet inte om jag gillar katter så mycket efter att ha läst denna.


Betyg: 4 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar