söndag 23 februari 2020

Ung kvinna saknad


Titel: Ung kvinna saknad
Författare: Claire Douglas
Översättare: Carla Wiberg
Bokförlag: Louise Bäckelin Förlag
Format: Inbunden
Utgiven: 2017
Antal sidor: 303
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus

Ung kvinna saknad av Claire Douglas kom som en överraskning till mig för jättelänge sedan, men som många andra böcker de senaste åren så har de blivit liggande ganska länge innan de blivit lästa, Men nu så.


Bokens första mening: "Det är strax efter lunch en gråtrist eftermiddag som jag till sist får veta att du är död."


Så här står det om handlingen: "En natt för tjugo år sedan försvann Sophie Coller. Hon lämnade ingenting efter sig, förutom en ensam sneaker på den gamla piren och ett stort tomrum i hjärtat på sin bästa vän Francesca. Nu har en kropp hittats, och Francesca dras tillbaka till den kuststad som hon så länge försökt glömma. Kanske kommer sanningen om vad som hände Sophie till sist att komma fram. Ändå börjar Francesca önska att hon inte hade återvänt
Vart hon än vänder sig möter hon spöken ur sitt förflutna. Samma gamla ansikten, samma tillhåll, som i hennes ungdom. Men om någon vet vad som faktiskt hände Sophie den där kvällen måste hon ändå få veta. Det är bara det att den sortens avslöjanden kan kosta en allt man håller kärt: familj, psykisk hälsa, till och med livet."Hur var boken: Boken var aningen seg i början, men den tog sig väldigt snart och då gick det inte att släppa den. Läste största delen av boken i en sittning. Det var väldigt spännande, stundvis lite skrämmande och med en väldigt oväntad tvist på slutet.


Betyg: 4 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar