onsdag 12 februari 2020

Mr Mercedes


Titel: Mr Mercedes
Serie: Mr Mercedes #1
Författare: Stephen King
Översättare: Boo Cassel
Bokförlag: Albert Bonniers Förlag
Format: Inbunden
Utgiven: 2015
Antal sidor: 426
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus

Mr Mercedes av Stephen King är hans första renodlade thriller och det är första boken i en serie med samma namn.


Bokens första mening:
"Augie Odenkirk hade en Datsun -97 som fortfarande gick bra trots många körda mil men bensinen var dyr, särskilt för den som var utan jobb, och City Center låg på andra sidan stan så han beslöt att ta kvällens sista buss."


Så här står det om handlingen:
"Det är tidig morgon i en amerikansk stad som har drabbats hårt av den senaste finanskrisen. Kön med frusna arbetslösa män och kvinnor ringlar lång utanför hallarna där en jobbmässa snart ska öppna. Men innan portarna hinner slås upp dyker lyktorna på en bil upp i dimman. En ensam förare plöjer rakt genom människohopen i en stulen Mercedes. Åtta människor dör, femton skadas. Månader senare kan den nypensionerade och deprimerade kriminalaren Bill Hodges fortfarande inte släppa fallet med ”Mr Mercedes”, mördaren som lyckades fly. Så får han ett brev från någon som påstår sig vara gärningsmannen. Hodges inser att Mr Mercedes kan slå till igen. Tillsammans med två oväntade medhjälpare ger han sig in i en farlig katt-och-råtta-lek i kamp mot klockan. Ska han lyckas förhindra en ny katastrof?"


Hur var boken: En spännande thriller med intressanta karaktärer i något som känns som småstadsmiljö. Väl uppbyggd story och bra slut.


Betyg: 4 / 5

2 kommentarer:

  1. Den här vill jag läsa snart :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har ju inte läst så mycket av King, men den här var bra och jag skall fortsätta serien.

      Radera