måndag 17 februari 2020

Påfågelsommar


Titel: Påfågelsommar
Författare: Hannah Richell
Översättare: Lisbet Holst
Bokförlag: Bokförlaget Forum
Format: E-bok
Utgiven: 2019-03
Antal sidor(fysisk bok): 395
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus

Påfågelsommar av Hannah Richell fick jag förra året efter att boken blivit nominerad till Årets Bok 2019. Det har tagit väldigt länge innan den blev läst, men nu så.

Bokens första mening:
"Det krävs inte mycket för att undgå att bli sedd i ett hus som det här."Så här står det om handlingen:
"En uppslukande roman om familjehemligheter och förbjuden kärlek på den engelska landsbygden. På samma släktgods, men med många år emellan, är två kvinnor med om varsin omvälvande sommar. Lillian Oberon känner sig instängd i ett olyckligt äktenskap men ser ingen väg ut. När den karismatiske konstnär som hennes man anlitat kommer till godset vänds allt upp och ner. Årtionden senare kliver Lillians barnbarn Maggie över tröskeln till det nedgångna huset. Hon har återvänt från Australien, dit hon flydde efter ett stort kärlekssvek. Tiden är inne att se sanningen i vitögat och konfronteras med det förflutna. Nutid och dåtid flätas samman och bildar en gripande historia."


Hur var boken:  En jättefin, intressant och spännande berättelse om två generationer kvinnor och deras val. Fint språk, fina miljöbeskrivningar och starka karaktärsbeskrivningar.


Betyg: 4 / 5
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar